Monument
Comité Vijfheerenlanden

Het Oude Raadhuis

Thema
Za
1 activiteit

Adres

Kerkstraat 18, Leerdam

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 17:00

In 1832 werd in de Kerkstraat een woonhuis aangekocht, dat als stadhuis gebruikt zou gaan worden. Op het dak werd de klokkentoren met luidklok, afkomstig van het oude stadhuis op de Markt, geplaatst. In dit gebouw zit de winkel, naaiatelier en dagbestedingslocatie Pand18.

Plekken van plezier

Vroeger was het Stadhuis van Leerdam gevestigd aan de Kerkstraat 16/18. Precies, op de plek waar je nu de winkel, naaiatelier en dagbestedingslocatie Pand18 vindt! Open Monumentendag heeft dit jaar het thema “Plekken van Plezier”. Een trouwlocatie kan daarbij natuurlijk niet ontbreken.

De oorsprong van het huidige Pand18 ligt in de 17e eeuw. Vanaf de 18e eeuw werd dit Pand als stadhuis gebruikt. Veel huwelijken zijn hier voltrokken. Later kreeg het een museumfunctie onder naam “Het oude Raadhuis”. Tegenwoordig werken cliënten met een beperking van Syndion er in de winkel en het naaiatelier als dagbesteding. Het prachtige pand is goed gerenoveerd en verkeerd daardoor nog altijd in goede staat.

Op zaterdag 14 september doen we mee aan de open monumentendag. Er is een doorlopende fotopresentatie van het oude stadhuis met o.a. foto’s van huwelijksvoltrekkingen. U bent van harte welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

Deel dit monument

Adres

Kerkstraat 18, Leerdam

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 17:00
bekijk alle monumenten in
Leerdam
Instagram
Hashtag #