Monument

Landgoed Beekzicht

Adres

Beekzichtweg bij 32 en 34, Voorst

Achtergrond informatie uitklap icoon

Landgoed Beekzicht bestaat dit jaar 200 jaar! Een mooi jubileum van een mooi landgoed. In 1820 werd de basis van het huidige landgoed gelegd toen mr. Hendrik Jan Thooft de boerderij De Adelaar kocht. Het bezit werd in de komende twee eeuwen vervolgens uitgebreid langs de Voorsterbeek en op de Voorsterklei tot het tegenwoordige 500 hectare grote landgoed. Tegenover De Adelaar werd in de eerste helft van de 19de eeuw het landhuis Beekzicht gebouwd. Dit landhuis bleef vervolgens tot de Tweede Wereldoorlog het centrum van het landgoed.

Eén van de activiteiten waarmee dit jubileumjaar gevierd wordt, is een fraaie buitenexpositie in het park waar landhuis Beekzicht ooit stond. Grote informatiepanelen vertellen u over de interessante geschiedenis, de ontwikkeling én de hedendaagse situatie van het landgoed. Ook zijn de contouren en de indeling van het landhuis zichtbaar gemaakt door middel van een houten plattegrond op de exacte locatie van het verdwenen landhuis. Betreedt de vroegere salon of geniet van het fraaie uitzicht dat de familie vroeger ook moet hebben gehad.

Speciaal voor de Open Monumentendag is ook een gedeelte van het park opengesteld waar u als bezoeker normaal niet mag komen. Hier bevindt zich een prachtige rozentuin, een vlindertuin en een grote moestuin. Ook staat hier het laatste informatiebord. Dit gedeelte wordt onderhouden door de vrijwilligersgroep van landgoed Beekzicht. Zij zullen aanwezig zijn en u hier van alles over kunnen vertellen.

Het park is opengesteld gedurende de reguliere openingstijden van de Open Monumentendag: van 10.00 uur tot 17.00 uur. De vrijwilligers zijn aanwezig van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Deel dit monument

Adres

Beekzichtweg bij 32 en 34, Voorst

Openingstijden

Bezoek de website voor meer informatie over openingstijden

Achtergrond informatie

Type monument:
Kasteel of buitenplaats
bekijk alle monumenten in
Voorst
Instagram
Hashtag #