Monument

Landgoed Vollenhoven

Thema
Za

Adres

Utrechtseweg 59 a, De Bilt

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 16:00

Landgoed Vollenhoven is een landgoed van ca 130 ha ten oosten van Utrecht in De Bilt. Het landgoed kwam in 1922 in handen van de familie van Marwijk Kooy en het is nog altijd privébezit. Op het landgoed zijn er veel mogelijkheden voor het organiseren van particuliere – en zakelijke evenementen waarvan de inkomsten bestemd zijn voor het onderhoud van het landgoed.

Missie
De familie ziet het als haar voorrecht en plicht het landgoed met haar natuur en cultuurhistorische waarden in stand te houden met behoud van het particuliere/familie karakter. De missie is voor een groot deel een begrijpelijke en haast vanzelfsprekende omschrijving. De catch zit hem in het stukje: ‘met behoud van het familie karakter’. Dat benadrukt de manier waarop deze missie tot uitvoering gebracht wordt. De achterliggende gedachte is dat Vollenhoven meer is dan een prachtig landgoed. Dat de specifieke Vollenhoven sfeer en stijl vooral voortkomt uit het feit dat het landgoed particulier bezit is en de bewoners actief betrokken zijn bij het beheer en de uitvoering hiervan.

Onthaast u
In het drukbevolkte centrale deel van Nederland ligt Landgoed Vollenhoven ingesnoerd tussen grote steden en wegen en wordt het landgoed zelfs doorsneden door de A28 en de Utrechtseweg. Desondanks straalt Vollenhoven een en al rust uit. Langs de wegen op het landgoed ziet u de bordjes ‘Onthaast u’ en dat is een wijze raad. Laat de drukte van het hectische leven en de stad van u afglijden en neem de moeite bewust te genieten van Landgoed Vollenhoven in al zijn glorie zoals de authentieke gebouwen en de oorspronkelijke parkaanleg die nog aanwezig is.

Deel dit monument

Adres

Utrechtseweg 59 a, De Bilt

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 16:00
bekijk alle monumenten in
De Bilt
Instagram
Hashtag #