Monument

Lutherse Kerk Groede

Za
Zo

Adres

Molenstraat 28, Groede

Openingstijden

za 9 sep. 12:00 - 16:00
zo 10 sep. 12:00 - 16:00

Achtergrondinformatie uitklap icoon

De Lutherse Kerk in Groede (1742) is een klein, maar kostbaar monument, en onderdeel van museumformule Het Vlaemsche Erfgoed Groede. De kerk belichaamt de geschiedenis van de Salzburger Lutheranen die in de 18e eeuw als vluchtelingen in o.a. Groede arriveerden. Omdat Het Vlaemsche Erfgoed ernaar streeft cultuurhistorie en hedendaagse cultuur te verbinden, is in de periode van de Open Monumentendagen een tentoonstelling gaande in de kerk.

Gabriele Kliem-textielkunst

Gabriele Kliem is bekend als “De Paarse Vlinder”, een textielkunstenares met meer dan 30 jaar ervaring. Zij is zijdeschilderes, werkt met ecoprint en met droogvilten. Gabriele is ook creatieve therapeute, werkt met hart en ziel vanuit een psychologische invalshoek, kleuren zijn haar passie, en de gedachte dat kunst toch altijd de andere kant van de maan zichtbaar maakt.

 Funda Ozyer- keramiek

Funda Ozyer is een gedreven keramiste die werkt vanuit haar keramiek atelier Utopia in Terneuzen. Ook haar werk wil kunstzinnige zintuigen prikkelen. Zij werkt vanuit de gedachte dat creativiteit en het werken met keramiek stress afbouwend is en zo ruimte vrij maakt voor een gelukkiger wereld. Beide kunstenaars zijn lid van ZCC, het Zeeuwse Colorama Collectief, een nieuwe kunstenaarsvereniging in Terneuzen.

Deel dit monument

Adres

Molenstraat 28, Groede

Openingstijden

za 9 sep. 12:00 - 16:00
zo 10 sep. 12:00 - 16:00

Achtergrondinformatie

Type monument:
Religieus erfgoed
Monument status:
Rijksmonument
bekijk alle monumenten in
Groede