Monument

Museum De Tien Malen

Za
De museumboerderij is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Om 12.30 uur en 13.30 uur verzorgt het koor Oldies but Goldies optredens.

Adres

Garderenseweg 97, Putten

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 16:00

Het is een gebouw op landgoed Schovenhorst, dat ik gebruik is als historisch museum. Betreft een vroegere landboerderij.  De meeste bouwkundige elementen zijn gespaard en zichtbaar gebleven. Het gebouw bezit daardoor nog vele ornamenten die het vroegere gebruik als landgoedboerderij benadrukken, zoals stalramen en-luiken, de belklok aan de achtergevel en de staldeuren.

Dit kleine museum gericht op de historie van Putten. Het museum is te gast op landgoed Schovenhorst en is een klein, knus museum dat u terugvoert in de historie van Putten en omgeving.

De vaste expositie geeft een beeld weer van het steentijdperk tot aan de jaren vijftig van de vorige eeuw. De geschiedenis van het dorp komt tot leven met landkaarten, foto’s, tekeningen en op schaal gemaakte kijkkasten van bijvoorbeeld een boerderij en grafheuvel. Een grote verzameling ambachtelijke – en agrarische gereedschappen en werktuigen maken het plaatje compleet. Een kleine schoolklas die ingericht is met diverse attributen uit de schoolperiode van de vorige eeuw.Hoe leefde ‘de Putter’ in een tijd zonder stromend water en elektriciteit?

De maand september en oktober kunt u de tijdelijke expositie bezichtigen, met het thema: Herdenken razzia oktober ’44. Het is 75 jaar geleden dat na de aanslag bij de Oldenallerbrug op 1 en 2 oktober 1944 door de Duitse bezetters een razzia werd uitgevoerd, waarbij het grootste deel van de mannelijke beroepsbevolking werd afgevoerd naar diverse concentratiekampen.

Stichting oktober 44 heeft deze tijdelijke expositie ingericht met veel materiaal uit de genoemde tijd en aangevuld met de nodige videobeelden.

Deel dit monument

Adres

Garderenseweg 97, Putten

Openingstijden

za 14 sep. 10:00 - 16:00
bekijk alle monumenten in
Putten
Instagram
Hashtag #