Monument

Openbaar Vervoermuseum

Adres

Stationsstraat 50, Doetinchem

Achtergrond informatie uitklap icoon

De Stichting Openbaar Vervoer Museum is in 1989 officieel gestart in Den Haag. Twee jaar later zijn de oprichters, de heer en mevrouw Ooijevaar, verhuisd naar Borculo. In 1990 werd het museum daar heropend. De collectie werd sterk uitgebreid, ook met attributen van de GTW, waardoor ruimtegebrek ontstond. Het bestuur ging op zoek naar een nieuwe locatie en vond die in Doetinchem, dat nog steeds gezien wordt als knooppunt van vervoer- en transportwegen.

Het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum in Doetinchem bezit een uitgebreide collectie antieke voorwerpen van het openbaar vervoer waarbij de GTW de leidraad is. Daarnaast staat een unieke collectie antiek speelgoed opgesteld in het interieur van een voormalig speelgoedwinkeltje, dat in het museum is opgenomen. Ook is veel speelgoed beschikbaar voor de jongste bezoekers om zelf mee te spelen, zij kunnen spelen met de miniatuur treinbanen, zowel elektrisch als met een mooie baan met houten treinen. De jeugd kan verder een speurtocht doen van Jan de Stoker.

Het OVSM beschikt tevens over een grote collectie antieke speelgoed robots, waarvan onze gastvrouwen en gastheren er een aantal laten lopen voor belangstellenden. Op het buitenterrein van het museum staat een locomotief met wagonnetje, waar de jeugd haar eigen machinist kan zijn. Ook bent u uitgenodigd om een kopje koffie of thee, en frisdrank te nuttigen. In een filmzaaltje worden op verzoek films gedraaid van het openbaar vervoer.

De museumkaart is geldig.

Deel dit monument

Adres

Stationsstraat 50, Doetinchem

Openingstijden

Bezoek de website voor meer informatie over openingstijden

Achtergrond informatie

Type monument:
Monument van ontspanning
bekijk alle monumenten in
Doetinchem
Instagram
Hashtag #