Monument

Priorij Sint-Catharinadal

Adres

Kloosterdreef 3, Oosterhout

In het kort

  • De wijngaard en de tuinen zijn op zaterdagmiddag 10 september gratis geopend van 13.00 tot 17.00 uur met begeleiding van een gids.

Achtergrond informatie uitklap icoon

De tuinen van Sint-Catharinadal gelegen in een prachtige en sfeervolle omgeving, bestaan uit een wijngaard met ruim 36.000 wijnstokken van 6 verschillende druivensoorten, een prachtige moestuin met aandacht voor vergeten groenten,  kent u bijvoorbeeld het “heilig boontje”? En oude appel- en perenrassen.

Een kruidentuin met 40 kruiden onderverdeeld in culinaire en geneeskrachtige kruiden en verfstofplanten. Veel van deze kruiden hebben een “verhaal” die de gidsen u graag vertellen.

In de bijentuin staan 4 bijenkasten met elk zo’n 50.000 bijen als bewoners. Er moet heel wat werk verricht worden voor bij u een pot honing op tafel staat.

Vele vrijwilligers onderhouden met veel liefde deze mooi vormgegeven tuinen en de wijngaard.

Sinds 1647 woont de zustergemeenschap in het slotje “de Blauwe Camer” wat dateert uit de 15e eeuw. Het Norbertinessenklooster wordt nu nog bewoond door 11 zusters. Het slotje maakt deel uit van de Heilige Driehoek. Op loopafstand van elkaar liggen 3 kloosters met een rijke en boeiende geschiedenis.

Om even op adem te komen en de hartelijkheid van de zusters te ervaren bent u welkom om één of meerdere nachten te verblijven in het gastenhuis met 14 eigentijdse kamers.

In het wijnhuis ligt in containers en houten vaten de wijn te rijpen en ook in het wijnhuis is het restaurant de “Blauwe Camer” waar Maikel en Tessa de scepter zwaaien met hun wijn en spijs.

SINT – CATHARINADAL: huis van licht, cultuur en gastvrijheid. Weet dat u welkom bent!

Oppervlakte: 8,5 hectare

Deel dit monument

Adres

Kloosterdreef 3, Oosterhout

In het kort

  • De wijngaard en de tuinen zijn op zaterdagmiddag 10 september gratis geopend van 13.00 tot 17.00 uur met begeleiding van een gids.

Openingstijden

Bezoek de website voor meer informatie over openingstijden

Achtergrond informatie

Type monument:
Monumentaal groen
bekijk alle monumenten in
Oosterhout