Monument

RHC en streekarchief Vecht en Venen – Breukelen

Za

Adres

Schepersweg 6 e, Breukelen

Openingstijden

za 12 sep. 10:00 - 16:00

Achtergrond informatie uitklap icoon

Regionaal Historisch Centrum Vecht & Venen

In het RHC Vecht en Venen vindt u de archieven van de gemeenten Stichtse Vecht, De Bilt, De Ronde Venen en Weesp. In onze depots ligt ruim 600 jaar erfgoed. Onze hoofdvestiging en grootste studiezaal is gevestigd in het Cultuurhuis in Breukelen. Hier zijn de archieven van Stichtse Vecht, De Bilt en De Ronde Venen ondergebracht. Tijdens Open Monumentendag kunt u in u gratis en zonder reservering de expositie “Leermonumenten” bezoeken. Indien u onderzoek wil doen in de studiezaal dan is een reservering verplicht via https://www.rhcvechtenvenen.nl/bezoek-studiezaal

 

 

Op zaterdag 12 september is het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen van 10.00 tot 16.00 uur geopend in verband met de landelijke Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is ‘Leermonument’. Hierbij kun je denken aan basis- en middelbare scholen, kloosters, dansscholen enzovoorts. In vitrines worden verschillende archiefstukken, foto’s en tekeningen tentoongesteld. Ook is de studiezaal (op afspraak) geopend voor archiefonderzoek naar bijvoorbeeld een huis of monument uit de regio. Studiezaalmedewerkers zorgen hierbij, indien gewenst, voor professionele begeleiding. Het RHCVV is die dag ook actief op social media.

Ben je wel eens langs buitenplaats Queekhoven in Breukelen gefietst, heb je nog op de LTS Maarten van der Vaartschool in Mijdrecht gezeten, de ULO Hogewey in Weesp of op De Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven? Of ben je benieuwd naar een van de andere ‘leermonumenten’ in onze regio? Tijdens Open Monumentendag zijn in het RHCVV een aantal vitrines gevuld met archiefstukken, bouwtekeningen, foto’s en meer over dit soort leermonumenten uit de gemeenten Stichtse Vecht, De Ronde Venen, De Bilt en Weesp. Ook staan medewerkers de hele dag klaar om persoonlijk tekst en uitleg te geven bij de stukken in de vitrines en de monumenten die behandelt worden en te helpen bij eigen onderzoek op studiezaal.

Mocht het niet lukken naar het archief te komen, houd dan de Facebook en Instagrampagina’s van het RHCVV in de gaten om digitaal mee te genieten van deze leuke dag. Gedurende de dag worden op deze kanalen korte filmpjes geüpload waarin een studiezaalmedewerker een archiefstuk uitlicht.

Praktische informatie

Toegang is gratis, zonder afspraak. Voor onderzoek doen op de studiezaal is het wel noodzakelijk van tevoren een afspraak te maken. Dit kan via het afsprakenformulier op de website van het RHCVV, hier kun je ook het coronaprotocol inzien dat het RHCVV hanteert om een veilig en plezierig bezoek mogelijk te maken:https://www.rhcvechtenvenen.nl/bezoek-studiezaal

Deel dit monument

Adres

Schepersweg 6 e, Breukelen

Openingstijden

za 12 sep. 10:00 - 16:00

Achtergrond informatie

Type monument:
Openbaar gebouw
Huidige functie:
Archief van de gemeenten: Stichtse Vecht, de Bilt, De Ronde Venen en Weesp
bekijk alle monumenten in
Breukelen
Instagram
Hashtag #