Monument

RK Lagere school (nu Wittenborg University)

programma
Za
Meer informatie op www.monumentendagenapeldoorn.nl

Adres

Spoorstraat 23, Apeldoorn

Openingstijden

za 12 sep. 11:00 - 17:00
Reserveren

Achtergrond informatie uitklap icoon

De rooms-katholieke jongensschool Sint Gerardus Majella, bij ouderen nog wel bekend als de ‘klompenschool’, ging in 1965 verder als gemengde lagere school Sint Willibrordus, nadat de door nonnen geleide meisjesschool met die naam aan de Molenstraat was opgeheven.
Het gebouw is een ontwerp uit 1920 van de Hengelose architect Janssen Schrakamp, van wie ook de voormalige RK-MULO aan de Molendwarsstraat en de onderwijzerswoningen aan de Sophialaan 38-40 zijn. De school is gebouwd in een sobere uitwerking van de Jugendstil met enkele sierlijke, gemetselde details, en is in 2002 gerenoveerd. De lagere school vormt een sterke gevelrij met de naastgelegen voormalige Nettenfabriek. Oud-leerlingen herinneren zich nog de brand daar in 1958; ze zaten eersterangs.

Tegenwoordig biedt het schoolgebouw huisvesting aan Wittenborg University of Applied Sciences. Met ruim 1.000 studenten van 100 verschillende nationaliteiten is het één van de meest internationale hoger onderwijsinstellingen in Nederland. Wittenborg biedt hoogwaardige bachelor-, master- en PhDopleidingen aan in business en management, alle in het Engels.
Wittenborg werd in 1987 opgezet in Deventer en verhuisde in 2010 naar het Aventus-gebouw aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn. In 2015 opende Wittenborg haar tweede locatie in Apeldoorn, aan de Spoorstraat 23. In hetzelfde jaar kwam er een derde locatie bij in Amsterdam. Wittenborg biedt ook opleidingen aan in München en Bad-Vöslau (bij Wenen).

Leermo(nu)ment

Bezichtiging school met diashow over verbouwing

Kijk voor details en laatste informatie van het OMD programma in Apeldoorn op www.monumentendagenapeldoorn.nl

Wist je dat?

Kijk voor details en laatste informatie van het OMD programma in Apeldoorn op www.monumentendagenapeldoorn.nl

Deel dit monument

Adres

Spoorstraat 23, Apeldoorn

Openingstijden

za 12 sep. 11:00 - 17:00
Reserveren

Achtergrond informatie

Type monument:
Openbaar gebouw
bekijk alle monumenten in
Apeldoorn
Instagram
Hashtag #