Monument

Historisch Museum & Molen den Oord

Programma
Za

Adres

Den Oordt 7, Ommen

Openingstijden

za 9 sep. 10:00 - 16:00

Achtergrondinformatie uitklap icoon

In de molen Den Oordt en voormalig tolhuis in Ommen bevindt zich het Historisch Museum en Toeristisch Informatiepunt van Ommen. Het museum heeft een unieke collectie die wordt tentoongesteld in een expositie met voor ieder wat wils en voor jong tot oud. De expositie is ingedeeld aan de hand van de canon van Nederland. Bekijk de canon van Ommen online via deze link.

In het Toeristisch Informatieput wordt informatie gegeven over alles wat er in en om Ommen te beleven valt. Via de natuurwand en de interactieve Vecht tafel kunnen jong en oud kennis maken met de bezienswaardigheden in de omgeving.

In het gebouw zijn ook het Cultuurhistorisch Centrum Ommen en Historisch Archief gevestigd. Diverse werkgroepen onderzoeken daar de geschiedenis van Ommen en maken deze toegankelijk voor een groot publiek.

Tot slot is het voormalige tolhuis ingericht met allerlei oude ambachten en voorwerpen. Stap terug in de tijd naar het Ommen van vroeger!

Tijdens Open Monumentendag is het Historisch Museum gratis toegankelijk. Tevens staat de infostand van de Open Monumentendag op deze locatie. De feestelijke opening vindt om 10:00 plaats. Daarna kunnen routes worden opgehaald bij de stand.  In het kader van Ommen 775 jaar wordt een speciale brochure aangeboden boordevol informatie over de Ommer monumenten en oude beroepen van de stad.

Deel dit monument

Adres

Den Oordt 7, Ommen

Openingstijden

za 9 sep. 10:00 - 16:00

Achtergrondinformatie

Type monument:
Molen
Oorspronkelijke functie:
Molen & tolhuis
Bouwperiode:
1824
Huidige functie:
Historisch museum, Toeristisch Informatiepunt, Cultuurhistorisch Centrum en Historisch Archief
Monument status:
Rijksmonument
bekijk alle monumenten in
Ommen