Industrieel Museum

Boeren, Burgers en Buitenlui.
Tijdens Open Monumentendag op 9 september van harte welkom in het Industrieel Museum Zeeland.
Het Industrieel Museum Zeeland gaat op 9 september a.s. met heel veel enthousiasme in op het thema ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’.
We willen hierbij vooral veel aandacht vragen voor de SUIKERINDUSTRIE, welke tot in de jaren ’90 van de vorige eeuw grote invloed heeft gehad op de leefbaarheid in Zeeuws- Vlaanderen, en Sas van Gent in het bijzonder.
Het thema van dit jaar is dan ook zeker een geweldig uitgangspunt voor een mooie dag in het museum. Immers: ten tijde van de bruisende periode van de industrie in Sas van Gent, waren vooral deze categorieën uit de bevolking zeer nauw betrokken bij de suikerindustrie.
De boeren uiteraard, met betrekking tot de verbouwing en levering van de bieten, de burgers ten aanzien van de werkgelegenheid en de buitenlui die op afstand de ontwikkelingen volgden, waarbij het economische aspect van grote waarde was.
Het industrieel Museum wil het thema dan ook vormgeven door in te spelen op een, zoals dat in de volksmond heette, ‘BIETENCAMPAGNE’.
Bezoekers aan het museum, en zeker de kinderen, worden uitgenodigd om reeds aangevoerde bieten verder in het productieproces te brengen. Via een echte bietenwasserij en een snij-inrichting, beginnen ze aan de sapwinning enzovoorts, enzovoorts.
Dit wordt een spectaculaire beleving, waarbij de geschiedenis van de suikerindustrie weer in volle glorie nagespeeld kan worden. Uiteindelijk zal het eindproduct SUIKER een rol van betekenis spelen bij de beëindigen van het bezoek aan het museum.
Nieuwsgierig? Kom op zaterdag 9 september naar het Industrieel Museum Zeeland!
Kinderen tot 17 jaar gratis toegang. Volwassenen € 5,00 met gratis bakje koffie/thee

TypeIndustrieel erfgoed
Oorspronkelijke functieSuikerloods
Huidige functieMuseum
  • Delen via 

Algemene informatie

Plan mijn route >>

Adres
Westkade 114
4551 LA Sas van Gent
website

Openingstijden
zaterdag 11 nov 10.00 - 17.00 uur