Monument

25. Wandkleed Den Dolder

Za

Adres

Hoek Boswijklaan-Ramaerlaan 0, Den Dolder

In het kort

  • Bewonder het wandkleed tussen 12:00 en 14:00 uur

Openingstijden

za 14 sep. 12:00 - 14:00

Den Dolder bezit een uniek wandkleed uit 1981, gemaakt door 12 tot 14 moeders van kinderen van de voormalige Hazenboschschool. Zij maakten van lappen en wol binnen een schooljaar een ‘luchtopname’ van het toenmalige Den Dolder. Het wandkleed is maar liefst 4 meter lang en 2 meter hoog. Het werd aangeboden ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de school.

De moeders werkten er met veel plezier een jaar lang aan. Samen maakten zij het ontwerp van de plattegrond van Den Dolder in die tijd. Een plattegrond met alle gebouwen, huizen, wegen en natuurlijk ook het groen, het station, de spoorlijn en de school waarvoor het kleed bestemd was. Een uniek tijdsbeeld dus: je kunt goed zien wat er toen al was en wat er in de tussentijd verdwenen is of is bijgekomen. Het is met recht een historisch kunstwerk te noemen. Den Dolder heeft haar eigen Tapijt van Bayeux.

De Hazenboschschool is inmiddels gesloopt. Op de plek staat nu het appartementencomplex Hazenbosch. In samenspraak met de bewoners ontstond het idee om het tapijt op te hangen in de vide op de eerste etage. Zo blijft het niet alleen behouden, maar is het ook weer te bewonderen door bewoners én bezoekers.

U bent tijdens Monumentendag meer dan welkom tussen 12:00 en 14:00 uur. Anneke Lasterie, één van de maaksters, is dan zelf aanwezig voor een persoonlijke uitleg.

Deel dit monument

Adres

Hoek Boswijklaan-Ramaerlaan 0, Den Dolder

In het kort

  • Bewonder het wandkleed tussen 12:00 en 14:00 uur

Openingstijden

za 14 sep. 12:00 - 14:00
bekijk alle monumenten in
Den Dolder
Instagram
Hashtag #