Docent in het voortgezet onderwijs?


Leerlingen in het voortgezet onderwijs
Leerlingen in het voortgezet onderwijs

Voor welke insteek u ook kiest, en hoe u ook met uw leerlingen aan de slag wilt: een goede inleiding is het halve werk. We hebben wat geschikte leermiddelen op een rijtje gezet waarmee u het thema bij de scholieren kunt introduceren.

Maar u kunt natuurlijk altijd uw eigen plan trekken. U kunt contact opnemen met het comité bij u in de buurt om te bekijken of er een gezamenlijke activiteit mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een lezing door een architect in de klas of meedoen aan de Open Monumentendag Fotowedstrijd.

Open Monumentendag
Natuurlijk kunt u gebruik maken van de informatie op onze website. Hier vindt u bijvoorbeeld omschrijvingen van verschillende typen monumenten. Maar u kunt ook in kaart brengen welke monumenten er in uw gemeente staan, of in de gemeente van uw school, die deelnemen aan Open Monumentendag. Gebruik daarvoor de zoekfunctie op de website. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een wandelroute samenstellen.

Jongerengidsen
In sommige gemeenten, in Amsterdam bijvoorbeeld, kunnen leerlingen als jongerengids aan de slag op Open Monumentendag of op Open Monumenten Klassendag. Hebben uw leerlingen interesse? Stuur ons een bericht via het contactformulier en we vertellen u welke mogelijkheden er zijn.