Lesmateriaal


De Monumensjes van de Open Monumenten Klassendag
De Monumensjes van de Open Monumenten Klassendag
Lesmateriaal

De leerdoelen van de Open Monumenten Klassendag sluiten aan op de kerndoelen binnen de domeinen Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstoriëntatie.

  • Introductiefilmpje: in circa 5 minuten krijgen de leerlingen een beeld van wat monumenten zijn en zien ze hoe leuk een Open Monumenten Klassendag is. Het filmpje vindt u op de pagina Introductieles Klassendag.
  • Monumentenkijkers: voor elk type monument is er een Monumentenkijker met allerlei vragen over het specifieke monument. Elke leerling kan met deze Monumentenkijker in de hand op onderzoek gaan in het monument.
  • Monumentenkaart: op deze vrolijke kaart kunnen leerlingen eenmaal terug in de klas hun verhaal over het monument kwijt en een tekening of collage maken.
  • De Monumentenkijkers en Monumentenkaart zijn beschikbaar in gedrukte vorm of kunnen worden gedownload vanaf openmonumentenklassendag.nl. Gedrukt lesmateriaal ontvangen de scholen van het landelijk projectbureau.

Op de Monumentenkaart en de Monumentenkijkers komen Monumensjes voor, grappige stripachtige figuurtjes die de monumenten een gezicht geven. Bekijk de 17 monumentenkijkers hier.