Plekken van plezier

Open Monumentendag 2019: Plekken van plezier

Amusementswaarde centraal

Het thema van de BankGiro Loterij Open Monumentendag 2019 is Plekken van plezier. Naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal.

Aansluiting bij Europees thema

Plekken van plezier sluit aan bij Arts and Entertainment, het thema van de European Heritage Days waar Open Monumentendag onderdeel van is. Binnen de plaatsen waar mensen voor hun vermaak naartoe gingen en gaan kunnen vijf categorieën worden onderscheiden: podiumkunsten, museale kunsten, sport en spel, horeca en recreatie. Het thema staat daarmee garant voor originele openstellingen: monumentale cafés, hotels en (studenten)sociëteiten, monumentale sportstadia, botenhuizen en zwembaden, maar ook (openlucht)theaters, muziektenten, pretparken en monumentale plekken waar ‘meisjes van plezier’ te vinden waren: het valt allemaal onder Plekken van plezier.

Veel optredens en activiteiten

Plekken van plezier biedt de organiserende comités die de lokale programma’s samenstellen volop gelegenheid om optredens en activiteiten te organiseren: luisteren naar muziek, kijken naar een voorstelling, proeven van eten en drinken of opsnuiven van buitenlucht in monumentaal groen, voor ieders smaak zal er iets te doen zijn.