Pers


Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek. Open Monumentendag is in ruim 30 jaar uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van Nederland en maakt deel uit van de European Heritage Days.

Wilt u meer informatie, beeldmateriaal van open monumenten of een logo toegestuurd krijgen, stuur ons een bericht via het contactformulier of neem contact op met het projectbureau Open Monumentendag op telefoonnummer 020-4222118.

Beeldmateriaal

U kunt hieronder ons logo downloaden voor verschillende formaten. Hoe het logo gebruikt, leest in onze richtlijnen gebruik logo BankGiro Loterij Open Monumentendag.

Neem contact met ons op, indien u de logo’s in een ander bestandsformaat wilt ontvangen (EPS of TIFF) via info@openmonumentendag.nl 

Voor fotomateriaal kunt u hier kijken.

Overige persbeelden kunnen worden opgevraagd via info@openmonumentendag.nl.

Alle beelden mogen slechts gebruikt worden onder volgende voorwaarden:

  1. Beelden worden alleen gebruikt ter illustratie van de Open Monumentendag
  2. Bij gebruik wordt de naam van de fotograaf vermeld
  3. Bij gedrukte media wordt een exemplaar waarin het beeld gebruikt is gestuurd naar projectbureau Open Monumentendag, Zeeburgerdijk 139, 1095 AA Amsterdam
  4. Bij digitale media wordt een link gestuurd via het contactformulier met de pagina waarop het beeld gebruikt is.

Over de BankGiro Loterij Open Monumentendag
Sinds 2016 is de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, de hoofdpartner van de Open Monumentendag. Met de BankGiro Loterij Open Monumentendag wordt de aandacht voor monumenten vergroot door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken voor een breed publiek en om het in de toekomst te behouden.