Open Monumentendag Specials

Bezoek onze Open Monumentendag Specials!

Het hele jaar door worden er Open Monumentendag Specials georganiseerd, regionale Open Monumentendagen met een eigen thema, gerelateerd aan de regio of streek. Bezoek onze Specials en leer het Nederlands erfgoed ook door het jaar heen beter kennen!
Nieuws
Special Slot Schaesberg
13 oktober 2019

Nieuwste Special: Slot Schaesberg in Landgraaf

Op de Open Monumentendag Special 'Slot Schaesberg' kan het publiek de ruine van dit 16e-eeuwse renaissancekasteel en de bijbehorende 17e-eeuwse boerenhoeve bewonderen. De komende decennia worden het slot en de hoeve op authentieke wijze herbouwd.
Terugblik

Geslaagde Open Monumentendag Specials

Dit jaar vonden er al een aantal succesvolle en drukbezochte Open Monumentendag Specials plaats op verschillende plekken in het land: het Friese Bolsward, Den Haag, Hengelo, Voerendaal en Noordwest-Brabant. Laat je inspireren en lees over deze Specials!
  • Open Monumentendag Special 'Bernardusdagen'
    In Noordwest-Brabant is de nalatenschap van de cisterciënzer monniken te bewonderen in de dorpen Hoeven, Wouw, Oudenbosch en Gastel. Het...
  • Open Monumentendag Special 'Sluiscomplex Hengelo'
    Het sluis- en gemaalcomplex in Hengelo werd op 18 mei 2019 bij hoge uitzondering opengesteld voor het publiek in samenwerking...
Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Instagram
Hashtag #openmonumentendag