Fiets/wandelroute

Fiets/wandelroute

Speciaal voor deze dag is op pagina 13 van deze bijlage een fiets-/wandelroute door Veenendaal opgesteld, die u langs karakteristiek Veense monumenten en moderne gebouwen voert. Van de nieuwste ontwikkelingen tot monumenten die ons doen herinneren aan al die verhalen die Veenendaal rijk is.

De route voert vanuit het bruisende centrum van Veenendaal waar het masterplan Brouwerspoort binnenkort zijn afronding kan gaan vieren. Via het opgeknapte Gedenkpark de Oude Begraafplaats van 1829 en de startende ontwikkeling van de voormalige Eben Haëzer kerk naar molen de Vriendschap waar altijd wel iets te doen is.

Verder gaat de route langs de groene randen van Veenendaal waar er gewerkt gaat worden aan onder andere de Turfweide. Een plan dat op een artistieke en ecologische manier het verleden van Veenendaal gaat vangen. De andere grote groene ontwikkeling die de route aandoet is het Stadspark. De herontwikkeling hiervan zit nog in de planfase, hierover leest u meer op pagina 18-20 van deze krant.

Via het Stadspark voert de route ons uiteindelijk terug naar het centrum tot aan de voormalige PHV fabriek waar een mooie balans is gevonden tussen behoud van historie en nieuwbouw.

Print hier de wandel/fietsroute