Open Monumentendag 2024

Comité Dijk en Waard

 
 

Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 in gemeente Dijk en Waard

Ontdek de prachtige monumenten en hun verhalen Levend erfgoed. Dat is het thema van de Open Monumentendag in 2023. Het zijn de verhalen, tradities, sociale lees verder...

Ontdek de prachtige monumenten en hun verhalen

Levend erfgoed. Dat is het thema van de Open Monumentendag in 2023. Het zijn de verhalen, tradities, sociale praktijken, rituelen, festiviteiten, natuur en universum, zingen, vertellen en ambachten die van generatie op generatie worden doorgegeven en ons verbinden met ons verleden en monumenten. Elk monument vertelt eigen verhalen. Ga op  ontdekkingsreis door het verleden en heden in Dijk en Waard. Wij wensen u een mooi weekend!

Activiteiten zaterdag 9 en zondag 10 september*

Broekervaart op zaterdag
Een leuke en unieke manier om meerdere monumenten aan te doen is door mee te varen met de Broekervaart. Deze boottocht vertrekt vanaf de Westdijk, nabij fietsbrug De Krul (N242) door de sluis en het Oosterdelgebied naar Museum BroekerVeiling. Daarna vaart de boot terug door de sluis naar de Twuyvermolen in Sint Pancras en terug naar de Westdijk. Zie voor meer informatie en het vaarschema: www.broekervaart.nl.

Fietstocht op zaterdag en zondag
Er is een mooie en gevarieerde fietstocht (ongeveer 34 kilometer) uitgezet die langs de parels van gemeente Dijk en Waard komt. Men kan deze individueel fietsen. Bij de deelnemende monumenten kunnen fietsers een stempel halen en bij minimaal drie stempels ontvangen de fietsers bij Museum BroekerVeiling een aardigheidje en wat lekkers, ook voor de meefietsende kinderen! De fietsroute is gratis te downloaden via de website www.ontdekdijkenwaard.nl/openmonumentendag.

Gezellige streekmarkt op zaterdag en zondag
Tijdens Open Monumentendag kunt u vanaf 11.00 – 17.00 uur de gezellige streekmarkt bezoeken bij Museum BroekerVeiling. Meer dan 30 kraampjes met de heerlijkste lokale versproducten en artikelen van ondernemers uit de regio. Gedurende het hele weekend is er muzikale ondersteuning van jonge artiesten van het cultureel platform Artquake. www.broekerveiling.nl

Kerken en muziek op zaterdag
Het mannenkoor De Lofstem stapt weer op de fiets en gaat vier kerken langs. Zo beginnen zij om 14:00 uur bij het Praalgraf van Brederode in Veenhuizen, om 15:00 uur zingen zij bij de Heilig Hart van Jezuskerk in De Noord, om 16.00 uur zijn ze te beluisteren in de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude en om 17.00 uur sluiten ze de route af bij Museum BroekerVeiling. Kijk voor het definitieve tijdschema op de website www.ontdekdijkenwaard.nl/openmonumentendag.

*Kijk voor het meest actuele overzicht van de open monumenten en activiteiten op www.openmonumentendag.nl. Wijzigingen in het openstellen of in het aanbod van activiteiten worden ook gecommuniceerd via deze website en bij de omschrijving van de monumenten.

lees minder
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Klassendag
    Ontdek onze vernieuwde Open Monumenten Klassendag! Het lesmateriaal de klassendag, met o.a. een 3D wereld, kun je op elk moment...