De comités

Het lokale comité

Zonder de inzet van bijna 300 plaatselijke comités is de VriendenLoterij Open Monumentendag ondenkbaar. Het zijn de comités die in hun gemeente, stad of dorp de organisatie van Open Monumentendag verzorgen. Zij bedenken de activiteiten die passen bij het landelijke thema, benaderen monumenteigenaren om mee te doen, ontwikkelen een eigen programmaboekje, enzovoorts. De leden van de comités werken veelal het hele jaar door om Open Monumentendag in hun plaats tot een groot succes te maken.

Comités vinden het niet alleen belangrijk om monumenten te beschermen, ze willen ze ook onder de aandacht brengen van bezoekers en toeristen. Open Monumentendag biedt een uitgelezen kans om ook de minder beroemde, maar minstens zo interessante monumenten te tonen.

Wil jezelf een comité op richten of ben je benieuwd naar het comité in jouw gemeente, neem dan contact op met het landelijk bureau en vraag naar Willeke Coenen. Of stuur een mail naar [email protected]

Kies hiernaast in het drop down menu de gemeente of plaats van je keuze en ga naar de comité pagina voor meer informatie over het betreffende comité.

Word vrijwilliger
Wil jij helpen bij de organisatie van Open Monumentendag in jouw woonplaats? Meld je dan aan.

Landelijke coördinatie
Nederland Monumentenland ondersteunt de comités in het land zo goed mogelijk door informatiebijeenkomsten te organiseren, promotiematerialen zoals vlaggen aan te leveren en Open Monumentendag via al haar kanalen en via de pers te promoten. Maar zonder de inzet van alle vrijwilligers en de monumenteigenaren is Open Monumentendag ondenkbaar.

 

 

Naar welk comité ben je op zoek?