{ mutations.forEach( ( mutation ) => { if ( mutation.type === 'attributes' && visibilityTestDiv.offsetParent !== null ) { debouncedTriggerPostRender(); observer.disconnect(); } }); }); observer.observe( document.body, { attributes: true, childList: false, subtree: true, attributeFilter: [ 'style', 'class' ], }); } else { triggerPostRender(); } } );} ); "/>

Word vrijwilliger

Word vrijwilliger bij Open Monumentendag

Houd je van monumenten en vind je het leuk om anderen hierover te vertellen en te enthousiasmeren? Ga dan aan de slag als vrijwilliger voor Open Monumentendag in je eigen stad of dorp. Veel mensen die beginnen met vrijwilligerswerk voor Open Monumentendag in hun dorp of stad vinden dat zo’n waardevolle ervaring dat ze er nog jaren mee doorgaan.

Er zijn verschillende manieren waarop je je vrijwillig kunt inzetten voor Open Monumentendag:

  • Sluit je aan bij het comité van jouw gemeente. Dit comité bestaat uit een kleine groep vrijwilligers die gedurende het hele jaar actief bezig is met het voorbereiden van het evenement in de eigen gemeente. Als comité stel je het programma samen en onderhoud je contacten met onder meer monumenteigenaren, scholen, pers en vrijwilligers.
  • Meld je aan als vrijwilliger voor Open Monumentendag Je helpt het comité met de organisatie in de week voorafgaand aan en tijdens Open Monumentendag. Je zorgt bijvoorbeeld voor het uitzetten van routes langs monumenten, geeft rondleidingen of verspreidt promotiemateriaal.

Aanmelden als vrijwilliger
Meld je aan als vrijwilliger bij het organiserende comité in je gemeente door contact met dit comité op te nemen. Op de pagina van elk comité staat een ‘Contact’ button, door hierop te klikken vind je de contactgegevens. Je komt op de comitépagina door op onze Homepage bovenin het vergrootglas jouw plaatsnaam in te vullen en dan binnen de resultaten die verschijnen te klikken op de betreffende gemeentenaam waarachter Pagina of Comité staat.

Kom je er niet uit neem dan contact op met het landelijke bureau via onderstaand contactformulier.

Word Regiocoördinator (vrijwillig) voor Open Monumentendag

Heb jij een passie voor erfgoed en in het bijzonder voor monumenten? Ben jij een mensenmens die graag netwerkt en verbindt? Ben je servicegericht en werk je nauwkeurig? Dan ben jij de kandidaat die wij zoeken! Om Open Monumentendag (OMD) nog beter op de kaart te zetten, is initiatiefnemer Nederland Monumentenland op zoek naar nieuwe collega’s die dé schakel willen zijn tussen de verschillende comités in de regio’s en de overkoepelende landelijke organisatie van OMD. Klik op onderstaande knop voor meer informatie en direct te reageren.

Geef je op als vrijwilliger

  • Jouw gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.