Vrijwilligers

Word vrijwilliger bij Open Monumentendag

Als vrijwilliger kun je in je eigen stad of dorp aan de slag. Dat is hartstikke leuk! Veel mensen die beginnen met vrijwilligerswerk voor de Open Monumentendag in hun dorp of stad vinden dat zo’n waardevolle ervaring dat ze er nog jaren mee doorgaan.

Waarom is vrijwilligerswerk zo leuk?

Je ontmoet veel mensen met dezelfde interesses, zowel medevrijwilligers als bezoekers aan Open Monumentendag. Vaak levert het vrijwilligerswerk waardevolle contacten of zelfs vriendschappen op, daarnaast kun je veel leren van elkaar en veel opsteken over de geschiedenis van jouw eigen omgeving.

Aanmelden als vrijwilliger

Er zijn verschillende manieren waarop je je vrijwillig kunt inzetten voor Open Monumentendag:

  • Sluit je aan bij het comité van jouw gemeente
    Dit comité bestaat uit een kleine groep vrijwilligers die gedurende het hele jaar actief bezig is met het voorbereiden van het evenement in de eigen gemeente. Als comité stel je het programma samen en onderhoud je contacten met onder meer monumenteigenaren, scholen, pers, en vrijwilligers.
  • Meld je aan als vrijwilliger voor Open Monumentendag
    Deze vrijwilligers helpen het gemeentelijke comité in de week voorafgaand aan en in het weekend van de Open Monumentendag zelf met de organisatie. Zij zorgen bijvoorbeeld voor het uitzetten van routes langs monumenten, geven rondleidingen of verspreiden promotiemateriaal.

Via dit formulier kun je je interesse opgeven. Wij zorgen ervoor dat je in contact komt met het comité van jouw gemeente. In samenspraak kan vervolgens worden bekeken of en hoe je als vrijwilliger zou kunnen bijdragen aan de organisatie.

Let op: wil je vrijwilliger worden voor de Open Monumentendag in Amsterdam, dan kun je dat aangeven via deze link.