Open Monumentendag 2023

Comité Westerkwartier

 
 

Na de samenvoeging (per 1 januari 2019) van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn is Open Monumentendag in de nieuwe gemeente verder gegaan onder lees verder...

Na de samenvoeging (per 1 januari 2019) van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn is Open Monumentendag in de nieuwe gemeente verder gegaan onder auspiciën van de nieuwe Stichting Open Monumentendag gemeente Westerkwartier. Ook het aan de gemeente toegevoegde gebied ‘Middag’ (voormalig liggend in de gemeente Winsum) doet mee.

Ruim vijftig monumenten namen in 2019 deel, sommige monumenten zoals altijd, andere voor het eerst. Naast kerken, molens, boerderijen en woonhuizen deden er ook drie borgen (landhuizen) mee, een huiskamercafé en een gemaal. Vanwege de beperkingen rond het Covid-19 virus deden er in 2020 ruim 25 monumenten mee; in 2021 zijn dat er 35 en in 2022 doen er weer ongeveer 50 mee.

Informatie op: www.openmonumentendagwesterkwartier.nl

De Open Monumentendag wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Westerkwartier.
Er is in 2020 een subsidie ontvangen uit het Leefbaarheidsfonds van de Rabobank Noordenveld West Groningen.

lees minder
Wie is Comité Westerkwartier?

De Stichting Open Monumentendag gemeente Westerkwartier is een voortzetting van de voormalige comités OMD in de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Van de voormalige gemeente Winsum is het gebied ‘Middag’ toegevoegd.

Het bestuur bestaat uit Arnold Bloem (Marum, voorzitter), Jur Engels (Tolbert, secretaris), Ruud de Jong (Ezinge, penningmeester), Lieke van Poucke (Opende, lid) en Lex van Wijngaarden (Niehove, lid).

Internet: www.openmonumentendagwesterkwartier.nl
E-mail: [email protected]

Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Special
    De Open Monumentendag Special is een (regionale) variant van de Open Monumentendag. Net als bij de reguliere Open Monumentendag gaan...