Open Monumentendag 2021

Comité Zaanstad

 
 

Comité Zaanstad

Dit jaar is de 35e editie van de Open Monumentendag en dat gaan we vieren! Al 35 jaar openen op de tweede zaterdag van september lees verder...

Dit jaar is de 35e editie van de Open Monumentendag en dat gaan we vieren! Al 35 jaar openen op de tweede zaterdag van september tientallen Zaanse monumenten voor iedereen hun deuren. Samen met onder andere historische verenigingen, enthousiaste vrijwilligers en bewoners is er een mooi programma samengesteld voor 11 september 2021. Klik hier voor het programma.

lees minder

Mijn monument is jouw monument

Dit jaar is de 35e editie van de Open Monumentendag en dat gaan we vieren! Al 35 jaar openen op de tweede zaterdag van september lees verder...

Dit jaar is de 35e editie van de Open Monumentendag en dat gaan we vieren!
Al 35 jaar openen op de tweede zaterdag van september tientallen Zaanse monumenten voor iedereen hun deuren. Voor deze jubileumeditie sluiten we aan bij het Europese thema Inclusive Heritage: heritage for everyone. Dit staat voor gastvrijheid en toegankelijkheid.

Zaanse monumenten: Gastvrij en toegankelijk
Dat erfgoed voor iedereen is, is niet vanzelfsprekend. Veel gebouwen die wij nu als monument kunnen bezoeken waren jaren- en soms zelfs eeuwenlang- niet toegankelijk. Tijdens de komende Open Monumentendag staan monumenten en hun verhalen centraal. De gemeente Zaanstad kent erfgoed in de vorm van archeologie en beschermde monumenten als rijksmonumenten, provinciale monumenten en gemeentelijke monumenten. Deze zijn bepalend voor de Zaanstreek en voor de identiteit van Zaanstad met zijn Zaankanters.

Samen zorgen we voor een mooi programma
Samen met onder andere historische verenigingen, enthousiaste vrijwilligers en bewoners is er een mooi programma samengesteld voor 11 september 2021.
Klik hier voor het programmaboekje met daarin de deelnemende monumenten en wat er te doen is. We hanteren de richtlijnen van het RIVM.

 

lees minder
Comité Zaanstad op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Zaanstad?

Dit jaar is de 35e editie van de Open Monumentendag en dat gaan we vieren! Al 35 jaar openen op de tweede zaterdag van september tientallen Zaanse monumenten voor iedereen hun deuren. Samen met onder andere historische verenigingen, enthousiaste vrijwilligers en bewoners is er een mooi programma samengesteld voor 11 september 2021.

Deelnemende plaatsen
 
Instagram
Hashtag #OMD2021