Nieuws

Expositie in de Oranjerie | Landgoed Bosch en Vaart te Vries

Over de Expositie en de kunstenaars

Op zaterdag 14 en zondag 15 september exposeren Martha Asman, Sara van Epenhuysen en Lon Goedewaagen in de Oranjerie van het landgoed Bosch & Vaart. Deze expositie vindt plaats tijdens de Open Monumentendagen, waarvan het thema dit jaar is: ‘Plekken van plezier’. Op beide dagen is de expositie geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

De drie exposerende kunstenaars kregen hun opleiding aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen. Te zien zullen zijn: schilderijen, houtsneden en beelden.

Martha Asman woont en werkt in de kop van Drenthe. Zij heeft pas op latere leeftijd de kunst omarmd. In haar schilderijen en houtsneden zijn ‘oud’ en ‘doorleefd’ terugkerende thema’s. Haar kleine Drentse landschapjes zijn van recente datum.

Sara van Epenhuysen schildert figuratief met olieverf en eitempera. Zij brengt objecten (stoelen, tafels, vloeren) herkenbaar in beeld. Die objecten vormen voor haar niet zozeer het onderwerp van de schilderijen. Ze zijn voornamelijk ‘lichtvangers’ en ze doen, met hun schaduwen, mee in een spel van patronen en ritmen over het hele beeldvlak heen.

Lon Goedewaagen wil met haar werk aandacht vragen voor de diepere lagen in de menselijke emotie. Vergankelijkheid en kwetsbaarheid zijn daarbij terugkerende thema’s. Als beeldhouwer  werkt zij met steen en brons, maar ook met klei, was, gips, en marmer.

Verdere informatie over hun werken kunt u lezen op hun eigen websites (klik op bovengenoemde namen).

Wij nodigen u van harte uit om de expositie te komen bekijken. De toegang is gratis.

Deel dit nieuws