Activiteit

Audiotour Kolhorn

Za
Zo

Adres

Westfriesedijk 66c, Kolhorn

Tijd(en)

za 11 sep. 09:00 tot 17:00 uur
zo 12 sep. 09:00 tot 17:00 uur

Er zijn drie verschillende audiotours om Kolhorn beter te leren kennen. Kies voor de Nederlandse vlag, Duitse vlag of Engelse vlag voor de taal van uw keuze bij de wandeling.

In het kastje aan de muur van De Turfschuur hangt een poster met een QR-code die met een smartphone is te scannen. Op de website van De Turfschuur is er vervolgens een keuze te maken uit drie verschillende audiotours met korte informatie over huizen en mensen in vroeger tijden. De gratis wandelingen (getiteld ’Keern en Overtuinen’, ’Water en Dijk’ en ’Overtuinen en Polderpaden’) duren tussen de 45 tot 90 minuten.

  1. De wandeling ‘Overtuinen en polderpaden’ voert u langs de unieke Overtuinen, door de polder en langs het water via het Kolhornerbos en de Onderbuurt  terug naar De Turfschuur. Tijdsduur: 60 tot 75 minuten
  2. De wandeling ‘Water en dijk’ voert u langs de mooiste stukjes beschermd dorpsgezicht van Kolhorn en u hoort meer over het verborgen verleden van de huizen en erven. Tijdsduur: ca. 60 minuten.
  3. De wandeling ‘Keern en Overtuinen’ voert u door het oudste en dichtst bebouwde stukje Kolhorn, langs de Omringdijk en unieke Overtuinen. Tijdsduur: ca. 45 minuten

In juni 2021 zijn de audiotours gestart, lees hier het artikel van het Noord-Hollands Dagblad over de routes.

Deel deze activiteit

Adres

Westfriesedijk 66c, Kolhorn

Tijd(en)

za 11 sep. 09:00 tot 17:00 uur
zo 12 sep. 09:00 tot 17:00 uur

Monument bij deze activiteit

bekijk alle activiteiten in
Kolhorn
Instagram
Hashtag #