Activiteit

augmented reality op het Boerenkerkhof

Za
Verhalen van overledenen herleven via uw smartphone

Adres

Deurningerstraat 14, Enschede

Tijd(en)

za 12 sep. 11:00, 14:00, 15:00 uur

Met augmented reality breiden we de alledaagse werkelijkheid uit met de verhalen van overleden personen. Bij hun graven verschijnen geluidsfragmenten, foto’s en animaties. Studenten van de UT hebben samen met de SHSEL hiervoor een kerkhof-app voor smartphones gemaakt waarmee de verhalen van de overledenen weer tot leven komen. Ontdek zo hun bijdrage aan de ontwikkeling van de stad. Wanneer een gebruiker van de app bij een graf staat, worden animaties van de overledene getoond op de smartphone.

Om 11:00 uur start de openingsbijeenkomst met onder meer de lancering door burgemeester Onno van Veldhuizen van de augmented reality app.
De opening zal in de vorm van scenes uit een 19e eeuws toneelstuk van Johan Tusveld gestalte krijgen. De personages liggen begraven op het Boerenkerkhof.
Iedereen is welkom, zolang we de 1,5 m regel kunnen handhaven.

Vanaf 12:00 uur kan de app door iedereen op zijn/haar smartphone gedownload worden, waarmee op eigen gelegenheid en belangstelling het kerkhof kan worden doorkruist. Bij beide ingangen komt een bord met een qr-code, die gedownload kan worden en dan wijst de rest zich vanzelf.

Om 14:00 en 15:00 uur zijn er georganiseerde rondleidingen over het Boerenkerkhof. De rode draad hierbij is de opkomst, bloei en neergang van de textiel in Enschede, in al zijn facetten. Op elk tijdstip zijn er twee rondleidingen voor maximaal 10 personen. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

 

Deel deze activiteit

Adres

Deurningerstraat 14, Enschede

Tijd(en)

za 12 sep. 11:00, 14:00, 15:00 uur

Monument bij deze activiteit

bekijk alle activiteiten in
Enschede
Instagram
Hashtag #