Activiteit

Geocachen

Za
Zo

Adres

Raadhuislaan 10, Oss

Tijd(en)

za 11 sep. 09:00u - 18:00u
zo 12 sep. 09:00u - 18:00u

Om iets extra’s te bieden en meer mensen te betrekken bij de Open Monumentendag hebben we een nieuw onderdeel aan deze dagen toegevoegd, namelijk: geocaching.

Wat is geocaching?
Simpel gezegd is het een soort zoektocht naar een schat, cache genoemd. Met behulp van een app op je je smartphone of via GPS (Global Positioning System) zoek je locaties waar andere mensen zo’n cache hebben verstopt. Vaak worden de coördinaten gegeven en dan kun je zo naar de locatie gaan om te zoeken. Als je de cache hebt gevonden, dan noteer je je naam in het logboek dat in de cache zit en ‘log’ je de vondst in je geocaching-app op je telefoon. Je plaatst alles weer terug zoals je het hebt gevonden, zodat de volgende schatzoeker er weer plezier aan kan hebben! Caches zijn er in verschillende vormen en maten. Bijvoorbeeld kleine caches, zoals een ouderwets filmrolletje of een nepsteen en grote caches zoals tupperware bakken. Daarnaast kunnen de locaties van de caches ook erg variëren. Je hebt makkelijke locaties, bijvoorbeeld in een voortuin, onder een bankje of in een holle boom, maar ook moeilijke locaties zoals hoog in de boom of onder water. Het leuke van geocaching is dat je op plekken komt waar je anders misschien niet zo snel zou komen. Je kunt op deze manier veel leren van je omgeving en je komt in beweging, want je moet naar de verstopplaatsen toe.
Kort voor de Open Monumentendag wordt in de buurt van een aantal monumenten in de gemeente Oss caches verstopt. Je kunt ze vinden via de geocachingapp. Je kunt deze app downloaden via de Appstore (Apple) of Google Play (Android). Meer informatie vind je op www.geochaching.nl en www.geocaching.com

Deelnemende monumenten
Bergoss terrein te Oss (officieel niet opengesteld, maar wel bereikbaar)
Odradakapel te Macharen
Sint Rochuskapel en Antoniuskapelletje te Deursen-Dennenburg
in de buurt van De Schokker te Lith
Mariakapelletje te Teeffelen (officieel niet opengesteld, maar wel bereikbaar)

Bij alle 5 caches is een cijfer verstopt. Vind ze alle 5, tel de cijfers bij elkaar op en kom met het totaal naar de balie van Stadsarchief Oss en mocht het totaal juist zijn, dan ontvang je een woody én een boekje!

Deel deze activiteit

Adres

Raadhuislaan 10, Oss

Tijd(en)

za 11 sep. 09:00u - 18:00u
zo 12 sep. 09:00u - 18:00u
bekijk alle activiteiten in
Oss
Instagram
Hashtag #