Fotograaf: Stella Dekker
 
Activiteit

Vertellerscollectief Kom Op Verhoal: Grunneger volksverhoalen – Pepergasthuis

Programma
Za

Adres

Peperstraat 22, Groningen

In het kort

  • Locatie: Pepergasthuiskerk

Tijd(en)

za 9 sep. 15.00

In het Open Monumentendagweekend brengen de verhalenvertellers van “Kom op Verhoal” op verschillende plekken in de gemeente Groninger volksverhalen tot leven. De verhalen hebben betrekking op het pand of de directe omgeving. 

Verhalen vertellen is een oude traditie, die in de moderne wereld is ingeruild voor TV, internet, Twitter en wat al niet meer. Maar we missen nu wel iets! Want wat is er meer ontspannend en gezellig als rustig zitten te luisteren naar een verteller die je meeneemt in zijn of haar verhaal. De woorden en lichaamstaal van de verteller zetten je fantasie in gang. Daar waar de verteller het podium opklimt, het publiek inkijkt en zijn keel schraapt……. daar begint de magie!

De leden van ‘Vertellerscollectief Kom op Verhoal’ brengen tijdens de Open Monumentendag ‘het verhaal’ terug in de streekcultuur van de gemeente Groningen. Voor wie het maar horen wil vertellen ze in de streektaal mooiste verhalen over heksen en tovenaars, boefjes en helden. Hoe het ooit was, wat er nu is en hoe het in de toekomst kan worden.

Het verhaal dat hier verteld wordt gaat over de pelgrims die voor de arm van Johannes de Doper naar Groningen kwamen en verbleven in het Pepergasthuis.

Deel deze activiteit

Adres

Peperstraat 22, Groningen

In het kort

  • Locatie: Pepergasthuiskerk

Tijd(en)

za 9 sep. 15.00

Monument bij deze activiteit

bekijk alle activiteiten in
Groningen