Fotograaf: © Roos Hazeveld
 

Adembenemende tuinen

Struinen door adembenemende tuinen

Ontdek tijdens Open Monumentendag de mooiste tuinen die Nederland kent. Van romantische stijl tot Hollands classicisme, Nederland kent een enorme rijkdom aan monumentaal groen.

Landgoed Nardinclant

Na jarenlange slaap ontwaakt het landgoed, net zoals Doornroosje in het bekende sprookje, en opent haar poort voor rondleidingen en andere activiteiten. Nardinclant is een van de weinige tuinen waarbij de decoratieve stijl nog geheel intact is gebleven. Deze stijl is typerend voor het eerste kwart van de twintigste eeuw.
Nardinclant is een beleving. De tuin omarmt je en heeft een stijl die bijna Brits aandoet, met bouwsels en doorkijkjes die qua sfeer refereren aan Italiaans beeldentuinen. Nardinclant laat zien wat de tuin is van toen.
Lees meer over landgoed Nardinclant.

Nardinclant
Landgoed Bosch en Vaart

Landgoed Bosch en Vaart

Landgoed Bosch en Vaart is werkelijk prachtig. In het hoge noorden in de gemeente Vries ligt deze fraaie villa ten midden van een glooiende tuin in Engelse landschapstuinstijl.

Langs het koetshuis, dat evenals alle andere gebouwen op het landgoed prachtig gerestaureerd is, komt men via een bospad en een deel met stinzenplanten, Hosta’s en hortensia’s bij de oranjerie, waartegen een kas en fraaie veranda staan. Hier heeft men uitzicht op watergangen, grafeilandje, vijver en het openbaar toegankelijke park.

Bij het huis ligt tussen hoge beukenhagen de ‘Franse tuin’ met weelderige beplanting in spetterende kleuren. De pilaren worden geflankeerd door mooie potten met kuipplanten.

Lees meer over Landgoed Bosch en Vaart.