Open Monumentendag 2021

Comité Tytsjerksteradiel

 
 

"Struinen in het oude Aldtsjerk"

De erfgoedstichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel organiseert  de  Open Monumentendag in Tytsjerksteradiel samen met de historische werkgroep van Dorpsbelang Aldtsjerk. Bij dit dorp van “land en water” lees verder...

De erfgoedstichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel organiseert  de  Open Monumentendag in Tytsjerksteradiel samen met de historische werkgroep van Dorpsbelang Aldtsjerk. Bij dit dorp van “land en water” staan monumenten en historische tuinen en parken open voor het publiek. Buiten of binnen krijgt u een mooi verhaal.

lees minder

Struinen in het oude Aldtsjerk

Kom struinen door het oude Aldtsjerk, dorp in de streek de Trynwalden. Het dorp ligt aan het riviertje de Moark, slagader van het dorp en lees verder...

Kom struinen door het oude Aldtsjerk, dorp in de streek de Trynwalden. Het dorp ligt aan het riviertje de Moark, slagader van het dorp en bekend van de Elfstedentocht. Hier ligt ook het fraaie landgoed De Klinze, een buitenplaats uit de 17e eeuw, waar de familie Van Sminia ruim drie eeuwen zetelde. Duik in de historie van een dorp vol verhalen. Een dorpskuier leidt u langs alle monumenten, waar vertellers voor u klaar staan. Op het informatiepunt in dorpshuis Oerein ligt het actuele programma voor u klaar.

lees minder
Comité Tytsjerksteradiel op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Tytsjerksteradiel?

De stichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel organiseert ieder jaar de Open Monumentendag in de gemeente. Dat past naadloos bij onze doelstelling om het streekeigen erfgoed en het historische landschap te beschermen en onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Naast Open Monumentendag staan er  lezingen en dorpswandelingen op het programma. Jaarlijks reikt de stichting de Karakteristykpriis uit, voor een voorbeeldig gerestaureerd pand. De Open Monumentendag organiseert de stichting altijd samen met lokale historische verenigingen. En natuurlijk met alle enthousiaste eigenaren van monumenten en karakteristieke panden.

Deelnemende plaatsen

Het dorp Aldtsjerk is het decor van de Open Monumentendag in Tytsjerksteradiel. In en om het dorp   zetten eigenaren van monumentale  panden en tuinen de poorten open voor publiek. De stichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel organiseert deze dag samen met de historische werkgroep van Dorpsbelang Aldtsjerk.

 
Onze partners