Open Monumentendag 2022

Comité Aalten

 
 

Mijn monument is jouw monument

In de gemeente Aalten worden in het kader van Open Monumentendag 2021 diverse activiteiten georganiseerd rondom het thema “Mijn monument is jouw monument”. In een lees verder...

In de gemeente Aalten worden in het kader van Open Monumentendag 2021 diverse activiteiten georganiseerd rondom het thema “Mijn monument is jouw monument”.

In een bijzondere periode waarin we nog steeds te maken hebben met corona, willen we juist dit jaar, binnen de mogelijkheden, een zo breed mogelijk publiek uitnodigen. Ook willen we graag een bezoek aan onze monumenten en activiteiten zo laagdrempelig te maken. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen!

Jong, oud, toerist, inwoner maar ook onze Duitse buren zijn van harte welkom. Dit jaar is er voor het eerst tijdens Open Monumentendag een samenwerking tussen gemeente Aalten en gemeente Bocholt. U bent dus van harte welkom om over de grens te gaan kijken.

Meer informatie en filmmateriaal over monumentale panden in de gemeente Aalten vindt u op www.erfgoedaalten.nl

Tenzij anders vermeld zijn de monumenten en activiteiten op 11 en/of 12 september 2021 van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

 

lees minder
Comité Aalten op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Aalten?

Het comité Open Monumentendag gemeente Aalten bestaat uit:

Joyce Ras, lid erfgoedcommissie gemeente Aalten

Herlinda ter Maat, coordinator Achterhoek Toerisme gemeente Aalten

Herbert Nijland, monument eigenaar (molen)

Erik Grijsen, namens VVV Bredevoort

Gerben Meussen, inwoner buurtschap, belangstellende monumenten, architect (restauratie), beheer OMD pagina gemeente Aalten, contactadres.

Deelnemende plaatsen

Aalten, Bredevoort, Dinxperlo, De Heurne en buurtschappen Barlo, Dale, IJzerlo, Haart, de Heurne, Klooster, Lintelo.