Open Monumentendag 2022

Comité Alkmaar

 
 

Doe, beleef en bewonder in Alkmaar

Op de tweede zaterdag en zondag van september gaan de deuren open van doorgaans zo’n 80 tot 100 monumenten in Alkmaar centrum, Oudorp, en Koedijk lees verder...

Op de tweede zaterdag en zondag van september gaan de deuren open van doorgaans zo’n 80 tot 100 monumenten in Alkmaar centrum, Oudorp, en Koedijk (zaterdag) en de dorpen die de gemeente rijk is, De Rijp, Graft en Schermer (zondag). Iedereen kan dit weekend genieten van de prachtige woningen, raadhuizen, molens, kerken, gemalen en nog veel meer. In en om de monumenten zijn leuke activiteiten voor jong en oud. Open Monumentendag Alkmaar biedt de bezoeker een dag vol doen, beleven en bewonderen. Uiteraard samen met monumenteneigenaren, erfgoedinstanties en uiteraard met de onmisbare groep enthousiaste vrijwilligers.

 

lees minder
Wie is Comité Alkmaar?
De gemeente Alkmaar organiseert deze dag ieder jaar trouw en vanaf 2020 met een nieuw team: Gonna de Reus (Erfgoed gemeente Alkmaar), Judith Flapper en Bodille Branderhorst.

Heeft u een vraag of een wijziging van mailadres en/of contactpersoon? Wilt u een ochtend of middag surveillant zijn in een monument?

Laat het ons weten via [email protected]

Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Special
    De Open Monumentendag Special is een (regionale) variant van de Open Monumentendag. Net als bij de reguliere Open Monumentendag gaan...
Onze partners