Open Monumentendag 2023

Comité Amstelveen

 
 

Open Monumentendag 2021

Dit jaar nemen wederom diverse monumenten deel aan de Open Monumentendagen. De ‘nonnenkappen’, een reeks tuinbungalows op het terrein van tuinvereniging Langs de Akker, zijn lees verder...

Dit jaar nemen wederom diverse monumenten deel aan de Open Monumentendagen. De ‘nonnenkappen’, een reeks tuinbungalows op het terrein van tuinvereniging Langs de Akker, zijn dit jaar voor het eerst opengesteld voor publiek!

U bent beide dagen welkom bij de Sint-Urbanuskerk in Bovenkerk, waar u onder meer de gewelven kunt bezichtigen. In Ateliers 2005 stellen kunstenaars hun atelier open. De Kruiskerk is ook beide dagen geopend en biedt een muzikaal programma aan. ANNA is beide dagen geopend, waar u uw bezoek aan Open Monumentendag kunt afsluiten met een drankje.

Op zaterdag 11 september zijn de Pauluskerk, kerk van het Apostolisch Genootschap en Villa Randwijck geopend voor publiek. U bent op zondag 12 september welkom bij de Sint-Urbanuskerk in de Nes, waar een foto-expositie wordt getoond en bij de Nonnenkappen, een nieuw monument in Amstelveen. Begraafplaats Zorgvlied biedt op zondag onder andere rondleidingen over de begraafplaats aan.

Historische wandeling Oude Dorp – Keizer Karelpark

Dit jaar is de tweede historische route geplaatst. De route voert u langs historische plekken in het Oude Dorp en Keizer Karelpark. Op zondag 12 september kunt u de route om 11:00 en 14:00 uur  met een gids volgen. Het is verplicht om u via [email protected] aan te melden. Uw aanmelding is pas na bevestiging definitief. In verband met de coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen.

lees minder
Comité Amstelveen op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen