Open Monumentendag 2022

Comité Bunnik

 
 

Open Monumentendag in Bunnik in 2022

Het Bunnikse comité OMD heeft met veel plezier een mooi programma voor jullie in elkaar gedraaid. Vele monumenten zijn geopend tijdens het Open Monumentenweekend van lees verder...

Het Bunnikse comité OMD heeft met veel plezier een mooi programma voor jullie in elkaar gedraaid.

Vele monumenten zijn geopend tijdens het Open Monumentenweekend van 10 en 11 september. Zie daarvoor onder de knop ‘bekijk ons programma’. Door op deze site te zoeken op activiteiten en monumenten in Bunnik, Odijk, Werkhoven of Vechten, vind je de uitgebreide informatie over de verschillende activiteiten.

Als centrale locatie is dit jaar gekozen voor Fort Vechten. Hier worden veel activiteiten georganiseerd, waaronder:

 1. Openstelling geheime gebouwen Fort bij Vechten (zaterdag en zondag)
  De gebouwen E&L en het Reduit zijn open voor bezoek. Ook de oude keuken in gebouw G kun je bekijken, waar je rats, kuch en bonen kunt eten! Bij deze gebouwen staat een gastheer/vrouw om informatie te geven over het gebouw. Zijn jullie ook zo benieuwd, kom dan de route lopen. Startpunt is bij het grote ijzeren VVV Kantoor.
 2. Fototentoonstelling “Uit beton gegoten” in het auditorium van Waterliniemuseum (zaterdag en zondag)
  Je ziet ze nog overal in het landschap, de betonnen blokken uit de Tweede Wereldoorlog. Het zijn groepsschuilplaatsen die als bescherming dienden voor de Nederlandse soldaten. Hier wordt een tentoonstelling aan gewijd in het Auditorium en in de laatste zaal van het museum.
  In het auditorium is er tevens een doorlopende fotovoorstelling van oud Bunnik (uit de 20e eeuw).
 3. Knutselworkshop – Piramides in de Polder (zondag)
  Een bunker is een overdekte ruimte met schietgaten. Kom je eigen bunker knutselen, verven en versieren (doos met deksel) in het Waterliniemuseum. Kosten €5 per persoon.
 4. Art Utrecht – Carefull Interactieve Performance (zondag)
  Tijdens de Open Monumentendagen zullen Caz en Jesse een film opnemen, die later ook vertoond kan worden. Deze activiteit vindt plaats bij de Waaiersluizen.
 5. Muziek bij de maquette van de Waterlinie (zondag)
  Van 11.30 tot 13.00 uur: De band Hoorbaarzachterspeelt easy listning, smooth jazz en pop bij de maquette van de Waterlinie.
  Van 13.00 tot 14.00 uur: Van muziekschool De Kromme Rijn speelt Duo23, een harpduo bestaande uit de docenten Saskia Rekké en Annemieke IJzerman.
  Van 14.00 tot 16.00uur: Het koor Vocalitygeeft een aantal a capella optredens op het binnenplein van het Waterliniemuseum, wellicht vind je ze ook zingend elders in het fort.
  Van 16.00 tot 17.00 uur: Wederom een optreden van docenten van muziekschool De Kromme Rijn. Alternatieve pop/rock coverband The Crooked Rhymes: Noortje van der Meer, Felix Bruyn, Erik Sterk

Naast deze folder, en alle activiteiten is ook het boekje uit 2021 nog beschikbaar. In dit boekje zijn 4 plattegronden zijn opgenomen met nagenoeg alle monumenten in de gemeente Bunnik met een beschrijving. Uitermate goed geschikt om (ook corona-proof) te genieten voor alle moois dat de gemeente Bunnik te bieden heeft. Digitaal vindt u dit boekje op: Voor Site Boekje OMD 2021 (pubhtml5.com)

Wij ontmoeten u graag zaterdag of zondag bij één van de activiteiten!

 

lees minder
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
 • Open Monumenten Special
  De Open Monumentendag Special is een (regionale) variant van de Open Monumentendag. Net als bij de reguliere Open Monumentendag gaan...