Open Monumentendag 2023

Comité Bussum

 
 

Historische Kring Bussum

De VriendenLoterij Open Monumentendag wordt jaarlijks georganiseerd door de Historische Kring Bussum (HKB) en landelijk bureau Open Monumentendag i.s.m. de VriendenLoterij. Dit jaar bestaat de lees verder...

De VriendenLoterij Open Monumentendag wordt jaarlijks georganiseerd door de Historische Kring Bussum (HKB) en landelijk bureau Open Monumentendag i.s.m. de VriendenLoterij.

Dit jaar bestaat de HKB 40 jaar. Dat wordt gevierd door 100 jaar terug te gaan in de tijd naar het Bussum van 1923 met een Jaren 20-expositie en Jaren 20-party

Tevens zullen zoals altijd bijzondere kerkgebouwen opengesteld worden.

Zie voor de meest actuele informatie onze website http://www.historischekringbussum.nl

 

 

lees minder

100 jaar terug in de tijd!

Dit jaar bestaat de HKB 40 jaar. Dat wordt gevierd door 100 jaar terug te gaan in de tijd naar het Bussum van 1923. Toen lees verder...

Dit jaar bestaat de HKB 40 jaar. Dat wordt gevierd door 100 jaar terug te gaan in de tijd naar het Bussum van 1923. Toen werd ondermeer het 25 jarig regeringsjublieum van koningin Wilhelmina op grootse wijze gevierd, ook in Bussum. Dat is een van de onderwerpen van een Jaren 20-expositie ingericht in de kapel van Mariënburg. De expositie wordt op zaterdag 2 september geopend en zal verder te bezoeken zijn op 3, 9, 16 en 23 september van 12.00-16.00 uur.

Op zondag 10 september zal in Concordia een Jaren 20-party gehouden worden waarbij 3x een programma van een uur wordt gepresenteerd dat bestaat uit een demonstratie charlestondansen, een stukje stille film met pianobegeleiding en muziek van een salonorkestje ‘jaren twintig’ stijl. Tevens zijn er gegidste wandelingen langs bijzondere gebouwen in de buurt van Concordia.

Uiteraard zijn er op zaterdag weer diverse monumentale kerken geopend

lees minder
Comité Bussum op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Bussum?

Een kleine groep vrijwilligers van de Historische Kring Bussum werkt het thema voor de Open Monumentendag uit. Vervolgens worden voor het organiseren van de diverse programma-onderdelen ook andere vrijwilligers ingeschakeld.
In het Open Monumentenweekend zelf steken veel van onze vrijwilligers jaarlijks flink de handen uit de mouwen om dit evenement tot een succes te maken.
De Historische Kring Bussum zet bij deze gelegenheid een speciaal ledenwerfteam in.

Deelnemende plaatsen