Open Monumentendag 2023

Comité Deventer

 
 

Organisatie Open Monumentendag Deventer

Elk jaar in het tweede weekend van september openen tijdens Open Monumentendag Deventer tientallen monumenten hun deuren voor publiek. Open Monumentendag Deventer verbindt mensen met lees verder...

Elk jaar in het tweede weekend van september openen tijdens Open Monumentendag Deventer tientallen monumenten hun deuren voor publiek. Open Monumentendag Deventer verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

Open Monumentendag Deventer wordt georganiseerd door erfgoedorganisatie Deventer Verhaal. Zij werkt samen met gemeente Deventer, monumenteneigenaren, -beheerders, -liefhebbers, vrijwilligers en andere erfgoedinstellingen in de gemeente Deventer.

Monumenten zijn van grote waarde en betekenis voor de samenleving. Ze laten de continuïteit en de complexiteit van de geschiedenis zien. Ze geven een identiteit aan een plek en verbinden ons met die plek. Monumenten leren ons over het verleden en het heden en kunnen tegelijkertijd een inspiratiebron zijn voor de toekomst. Sterker nog, ze dragen bij aan ons welzijn.

Met onze handige plattegrond ontdek je de verhalen en schoonheid van alle deelnemende monumenten tijdens #omddeventer Plattegrond

De plattegronden zijn ook gratis beschikbaar bij onze informatiekramen.

  • Brink, voor Museum De Waag
    Zaterdag en zondag 10.00 – 16.00 uur
  • Stationsplein
    Zaterdag 10.00 – 16.00 uur
lees minder
Comité Deventer op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen
 
Onze partners