Open Monumentendag 2019

Comité Enkhuizen

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Enkhuizen en omgeving.

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw, is een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vindt u maar liefst 366 rijksmonumenten, elk met lees verder...

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw, is een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vindt u maar liefst 366 rijksmonumenten, elk met een uniek en boeiend verhaal. Een aantal van deze bijzondere monumenten opent speciaal voor Open Monumentendag haar deuren voor publiek.

U kunt uw reis langs de monumenten van Enkhuizen beginnen bij de VVV. Hier kunt u gratis het boekje “Monumenten in Enkhuizen” ophalen en een inlegvel met plattegrond, een overzicht van deelnemende monumenten en het programma van Open Monumentendag-activiteiten in Enkhuizen. Boekje en programma zijn tijdens het weekend ook bij de deelnemende monumenten verkrijgbaar.

Dankzij de vele havens en grachtjes zijn veel van deze monumenten ook vanaf het water te bewonderen. Rondvaart Enkhuizen verzorgt ook dit jaar weer voor gereduceerd tarief rondvaarten door de stad. Per rondvaart kunnen 20 personen mee.

Kaartverkoop (€ 4,00 p.p.) uitsluitend bij het informatiepunt VVV Enkhuizen, Tussen Twee Havens 1. De rondvaarten starten om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Stichting Open Monumentendag Enkhuizen is bijzonder blij met alle vrijwilligers die dit weekend mogelijk maken. Samen met hen wensen wij u alvast een heel plezierige dag!

 

lees minder

Plekken van plezier

In samenwerking met Vereniging Oud Enkhuizen is het boekje “Monumenten in Enkhuizen” gemaakt. Naast het boekje komt een inlegvel met de plattegrond, een overzicht van lees verder...

In samenwerking met Vereniging Oud Enkhuizen is het boekje “Monumenten in Enkhuizen” gemaakt.

Naast het boekje komt een inlegvel met de plattegrond, een overzicht van deelnemende monumenten en het programma van Open Monumentendag-activiteiten in Enkhuizen.
Het boekje en inlegvel kunt u vanaf donderdag 12 september gratis ophalen bij VVV Enkhuizen e.o..

Boekje en programma zijn tijdens het weekend van Open Monumentendag ook bij de deelnemende monumenten verkrijgbaar.

lees minder
Comité Enkhuizen op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Enkhuizen?

Comité Open Monumentendag Enkhuizen bestaat uit:

Klaas Koeman (Vereniging Oud Enkhuizen) – voorzitter

Jan Koekkoek (Vereniging Oud Enkhuizen) – penningmeester

Saskia de Wit

Yvonne de Wit – Van Dam (VVV Enkhuizen e.o.) – uitvoerende

Marianne de Zwart (VVV Enkhuizen e.o.) – uitvoerende

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen
 
Instagram
Hashtag #OMDEnkhuizen2019