Fotograaf: Foto: FischerFotografie
 
Open Monumentendag 2021

Comité Enkhuizen

 
 

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw, is een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vindt u maar liefst 366 rijksmonumenten, elk met lees verder...

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw, is een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vindt u maar liefst 366 rijksmonumenten, elk met een uniek en boeiend verhaal. Op zaterdag 11 september en zondag 12 september a.s. opent een aantal van deze bijzondere monumenten speciaal voor Open Monumentendag haar deuren voor publiek. Ook varend erfgoed doet mee: u kunt meezeilen met koftjalk De Schuttevaer of Skutsje De Drie Haringen.

Op zaterdag bieden wij u een afwisselend programma volop activiteiten. Wandel mee met onze gids door het Snouck van Loosenpark, volg een rondleiding in het stadhuis of het Peperhuis of bezoek de prachtige kerken die onze stad rijk is.

De deelnemende monumenten en de activiteiten zijn ook terug te vinden in een folder met plattegrond. Deze is vanaf donderdag 9 september af te halen bij het informatiepunt VVV Enkhuizen, Tussen Twee Havens 1. Op zaterdag 11 september is de folder ook bij de deelnemende monumenten en het Zuiderzeemuseum verkrijgbaar.

Stichting Open Monumentendag Enkhuizen is bijzonder blij met alle vrijwilligers die deze dag mogelijk maken. Samen met hen wensen wij u alvast een heel plezierige dag!

 

 

lees minder
Comité Enkhuizen op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Enkhuizen?

Comité Open Monumentendag Enkhuizen bestaat uit:

Klaas Koeman (Vereniging Oud Enkhuizen) – voorzitter

Jan Koekkoek (Vereniging Oud Enkhuizen) – penningmeester

Saskia de Wit

 

Deelnemende plaatsen