Fotograaf: Foto: FischerFotografie
 
Open Monumentendag 2020

Comité Enkhuizen

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Enkhuizen en omgeving.

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw, is een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vindt u maar liefst 366 rijksmonumenten, elk met lees verder...

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw, is een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vindt u maar liefst 366 rijksmonumenten, elk met een uniek en boeiend verhaal. Een aantal van deze bijzondere monumenten opent speciaal voor Open Monumentendag haar deuren voor publiek.

U kunt uw reis langs de monumenten van Enkhuizen beginnen bij de VVV. Hier kunt u gratis het boekje “Monumenten in Enkhuizen” ophalen en een inlegvel met plattegrond, een overzicht van deelnemende monumenten en het programma van Open Monumentendag-activiteiten in Enkhuizen. Boekje en programma zijn tijdens het weekend ook bij de deelnemende monumenten verkrijgbaar.

Dankzij de vele havens en grachtjes zijn veel van deze monumenten ook vanaf het water te bewonderen. Rondvaart Enkhuizen verzorgt ook dit jaar weer voor gereduceerd tarief rondvaarten door de stad. Per rondvaart kunnen 20 personen mee.

Kaartverkoop (€ 4,00 p.p.) uitsluitend bij het informatiepunt VVV Enkhuizen, Tussen Twee Havens 1. De rondvaarten starten om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Stichting Open Monumentendag Enkhuizen is bijzonder blij met alle vrijwilligers die dit weekend mogelijk maken. Samen met hen wensen wij u alvast een heel plezierige dag!

 

lees minder
Wie is Comité Enkhuizen?

Comité Open Monumentendag Enkhuizen bestaat uit:

Klaas Koeman (Vereniging Oud Enkhuizen) – voorzitter

Jan Koekkoek (Vereniging Oud Enkhuizen) – penningmeester

Saskia de Wit

 

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Mijn Monument
    In ‘Mijn Monument’ delen monumentliefhebbers uit het hele land verhalen over monumenten.
Instagram
Hashtag #OMDEnkhuizen2019