Fotograaf: Foto: FischerFotografie
 
Open Monumentendag 2021

Comité Enkhuizen

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Enkhuizen en omgeving.

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw, is een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vindt u maar liefst 366 rijksmonumenten, elk met lees verder...

Enkhuizen, stad van de Gouden Eeuw, is een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vindt u maar liefst 366 rijksmonumenten, elk met een uniek en boeiend verhaal. Een (beperkt) aantal van deze bijzondere monumenten opent speciaal voor Open Monumentendag haar deuren voor publiek.

Open Monumentendag 2020 wordt vanwege Corona een bijzondere editie. Alleen de monumenten waarin 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd en met een separate in- en uitgang zijn opengesteld. Ook wordt er gewerkt met een maximumaantal bezoekers dat tegelijkertijd in het monument aanwezig kan zijn en vragen wij u uw contactgegevens achter te laten. Stichting Open Monumentendag Enkhuizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen in het programma en activiteiten door te voeren als de ontwikkelingen daar aanleiding toe geven. Volg de berichtgeving op deze pagina voor het laatste nieuws.

De deelnemende monumenten en de activiteiten zijn ook terug te vinden in een folder met plattegrond. Deze is vanaf donderdag 10 september af te halen bij het informatiepunt VVV Enkhuizen, Tussen Twee Havens 1 ( dagelijks geopend van 10.00-16.00 uur). Op zaterdag 12 september is de folder ook bij de deelnemende monumenten verkrijgbaar.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om mee te varen met de Schuttevaer. Deze koftjalk uit 1910 is een prachtig voorbeeld van hoe varend erfgoed een nieuwe bestemming kan vinden. Om mee te varen met de Schuttevaer kunt u vanaf donderdag 10 september een toegangsbewijs halen bij het informatiepunt VVV Enkhuizen. Door een bijdrage van het Ondernemersfonds zijn hieraan geen kosten verbonden. Wacht niet te lang, per afvaart is er plaats voor 30 personen, vol=vol. Er wordt gevaren om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. De tocht duurt circa 1,5 uur.

Stichting Open Monumentendag Enkhuizen is bijzonder blij met alle vrijwilligers die deze dag mogelijk maken. Samen met hen wensen wij u alvast een heel plezierige dag!

 

lees minder
Comité Enkhuizen op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Enkhuizen?

Comité Open Monumentendag Enkhuizen bestaat uit:

Klaas Koeman (Vereniging Oud Enkhuizen) – voorzitter

Jan Koekkoek (Vereniging Oud Enkhuizen) – penningmeester

Saskia de Wit

 

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen