Open Monumentendag 2021

Comité Etten-Leur

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Etten-Leur en omgeving.

Open Monumentendag 2020 Etten-Leur

Open Monumentendag 2020, thema Leermonumenten De Open Monumentendag met als thema ‘Leermonumenten’ is dit jaar beperkt tot een bijzondere rondgang door het Withof-terrein en een lees verder...

Open Monumentendag 2020, thema Leermonumenten

De Open Monumentendag met als thema ‘Leermonumenten’ is dit jaar beperkt tot een bijzondere rondgang door het Withof-terrein en een bezoek aan de Bisschopsmolen. Helaas was het niet mogelijk om gebouwen die enige relatie hebben met  het thema Leermonumenten voor het publiek open te stellen. Wel is tot eind oktober in de etalages van de Exporuimte van de Heemkundekring aan het Burchtplein 84 een tentoonstelling ingericht over de relatie van ‘200 jaar Zusters Franciscanessen van Etten’ met het thema ‘Leermonumenten’.

De Adviescommissie Cultuurhistorische Bebouwing heeft een wandelroute ingericht over het Withof-terrein met omschrijvingen van de historische gebouwen. De bakermat van de leermonumenten voor meisjes/vrouwen van onze gemeente en elders. De wandelroute duurt ongeveer een uur.

De routebeschrijving kan men ophalen bij restaurant ’t warm hart’ bij Kloostergaard op het Withofterrein, bij de City Shop aan de Markt en Restaurant Dubbel&Dwars aan het Burchtplein. Men kan de route het gehele jaar door aldaar wandelen en een bakske doen in het restaurant ’t warm hart’ dan wel bij Dubbel&Dwars aan het Burchtplein.

12 september
Op zaterdag 12 september zijn ook de Vincent-van-Gogh-kerk aan het Raadhuisplein van 13.30 -17.00 uur en Molen de Lelie tussen 12.00 en 16.00 uur gratis te bezoeken.
12 en 13 september
De Bisschopsmolen is op 12 en 13 september open van 10.30-17.00 uur. Ook is de etalage van de Exporuimte van de Heemkundekring op beide dagen geopend van 11.00-16.00 uur op beide dagen. Op gepaste afstand wordt aldaar achtergrondinformatie verstrekt.

Om 14.00 uur is er Try-out optreden van zanggroep Ex Ligno in het Paulushofje aan de Markt (vooraf aanmelden via exlignozanggroep@gmail.com men kan vanaf 13.30 uur binnen komen. Er worden echter niet méér toeschouwers binnengelaten dan er stoelen zijn.

 

lees minder
Comité Etten-Leur op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen