Open Monumentendag 2022

Comité Geldrop-Mierlo

 
 

Cultuur moet je beleven

Comité Geldrop-Mierlo zet zich in om cultureel erfgoed in Geldrop en Mierlo voor nu en de toekomst te behouden. Haar inzet focust dan vooral op lees verder...

Comité Geldrop-Mierlo zet zich in om cultureel erfgoed in Geldrop en Mierlo voor nu en de toekomst te behouden. Haar inzet focust dan vooral op de beleving ervan. Zo is een kasteel niet alleen het historische gebouw, maar vooral de context waarin je het moet zien. Stenen aan de buitenzijde en tuinen, interieur, verhalen en bezigheden aan de binnenzijde. Noem het ‘living history’. Het monument vormt zo de toegang naar een beleving van de tijd waarnaar het fysiek verwijst. En dat geldt voor de kerken, musea, buurthuizen, etc.

lees minder
Comité Geldrop-Mierlo op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Geldrop-Mierlo?

De mensen achter Comité Geldrop-Mierlo maken deel uit van een werkgroep van Stichting Cultuur aan de Dommel. Zij delen één passie: liefde voor culturele waarden. Daarin zijn ze niet de enigen. Veel mensen zijn op één of andere wijze met cultuur bezig of erbij betrokken. Stichting Cultuur aan de Dommel zet zich in om culturele waarden in z’n verschijningsvormen te mixen. Zo is bijvoorbeeld aandacht voor een historisch gebouw niet het doel, maar juist de beleving ervan. De mensen van de Stichting zijn van mening dat de mix van culturele kwaliteiten meer is dan de som der delen en dat de waardering voor het culturele erfgoed er door toeneemt.

Deelnemende plaatsen

Geldrop en Mierlo vormen samen één gemeente. Op Monumentendag worden door de beheerders van de monumenten verschillende activiteiten georganiseerd. Comité Geldrop-Mierlo stimuleert en coördineert deze.