Open Monumentendag 2024

Comité Harderwijk

 
 

Comité Open Monumentendag Harderwijk

Op zaterdag  9 september 2023 wordt ook in Harderwijk en Hierden weer aandacht besteed aan Open Monumentendag. Op zondag 10 september zijn niet alle monumenten lees verder...

Op zaterdag  9 september 2023 wordt ook in Harderwijk en Hierden weer aandacht besteed aan Open Monumentendag. Op zondag 10 september zijn niet alle monumenten geopend. Bij de monumenten worden de openingsdagen gemeld.

De meeste grotere monumenten, zoals de Smeepoort, Vischpoort, Oude Stadhuis, Catharinakapel, Essenburgh (Hierden), Molen de Hoop en Vischafslag, zijn op zaterdag en zondag open. Dat geldt ook voor de musea. De Grote Kerk, de Synagoge en de Dorpskerk Hierden zijn alleen op zaterdag geopend. Ook de kleinere monumenten, zoals het Vissershuisje, en de particuliere panden, waaronder de Vanghentoren, worden opengesteld. Welke particuliere panden wanneer zijn geopend ziet u bij het monument zelf.

In het havenkwartier met Molen de Hoop, Veluvia en de Vischafslag zijn er allerlei activiteiten en zullen er ook activiteiten voor kinderen worden georganiseerd.

Informatie kunt u krijgen bij de VVV in het Oude Stadhuis op de Markt en in het Havenkwartier.

Open Monumentendag Harderwijk wordt verzorgd door het Platform Historisch Harderwijk.

De participanten zijn o.a. de Historische Vereniging Herderewich, Gilde van Harderwijker Stadsgidsen, Harderwijkse Molenstichting, Stadsmuseum Harderwijk, Stichting Levende Historie Harderwijk, Stichting Rondeel en de Stichting Vischafslag Harderwijk.

De werkgroep bestaat uit Cees Berkvens, Ed van der Heijden, Pauline Manssen, Susan Wijngaard en Evert Jacobs.

lees minder
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Klassendag
    Ontdek onze vernieuwde Open Monumenten Klassendag! Het lesmateriaal de klassendag, met o.a. een 3D wereld, kun je op elk moment...