Open Monumentendag 2022

Comité Harderwijk

 
 

Comité Open Monumentendag Harderwijk

Op zaterdag  10 september 2022 wordt ook in Harderwijk weer aandacht besteed aan Open Monumentendag. Op zondag 11 september zijn niet alle monumenten geopend. Bij lees verder...

Op zaterdag  10 september 2022 wordt ook in Harderwijk weer aandacht besteed aan Open Monumentendag. Op zondag 11 september zijn niet alle monumenten geopend. Bij de monumenten worden de openingsdagen gemeld.

De grotere monumenten, zoals de Smeepoort, Grote Kerk, Oude Stadhuis, Catharinakapel, Molen de Hoop, Synagoge en Dorpskerk Hierden, zijn open. Dat geldt ook voor de musea. Ook de kleinere monumenten, zoals Vischpoort, Vissershuisje en Lineaustoren, en de particuliere panden, waaronder de Vanghentoren, worden opengesteld. Welke particuliere panden zijn geopend ziet u bij het monument zelf.

Er is een puzzeltocht en er zijn muzikale optredens in de Catharinakapel en de Grote Kerk. Verder loopt de Sambaband van Crescendo door de binnenstad.

Bij een aantal monumenten is Levende Historie Harderwijk aanwezig.

 

Open Monumentendag Harderwijk wordt verzorgd door het Historisch Platform Harderwijk.

De participanten zijn o.a. de Historische Vereniging Herderewich, Gilde van Harderwijker Stadsgidsen, Harderwijkse Molenstichting, Stadsmuseum Harderwijk, Stichting Levende Historie Harderwijk, Stichting Rondeel en de Stichting Vischafslag Harderwijk.

De werkgroep bestaat uit Liek Mulder, Cees Berkvens, Ed van der Heijden, Pauline Manssen, Carla Meeuwisse en Evert Jacobs.

lees minder
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Special
    De Open Monumentendag Special is een (regionale) variant van de Open Monumentendag. Net als bij de reguliere Open Monumentendag gaan...