Open Monumentendag 2024

Comité Heerlen

 
 

Levend Erfgoed - Heerlense buurten ontdekken

Open Monumentendag Heerlen 2023 De Stichting Open Monumenten Dag Heerlen wil de kennis over het gebouwd erfgoed verbreden. Heerlen heeft een groot aantal rijksmonumenten, gemeentelijke lees verder...

Open Monumentendag Heerlen 2023

De Stichting Open Monumenten Dag Heerlen wil de kennis over het gebouwd erfgoed verbreden. Heerlen heeft een groot aantal rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en karakteristieke panden.

In 2023 wordt aandacht besteed aan de levende dynamiek van de verschillende stadsbeelden in Heerlen. Door de tijd heen kijken we steeds anders naar onze monumenten. Wat de ene generatie wil slopen, kan de volgende generatie weer gaan waarderen. Het is als in de levende natuur: komen en gaan.

In Heerlen vinden vier wandelingen plaats door Heerlense buurten. Daarbij aandacht voor bekende gebouwen, maar ook aandacht voor panden die min of meer in de schaduw zijn gebleven. Deze worden dit jaar extra belicht. Hierdoor ontstaat een beeld van de bijzondere identiteit van de diverse wijken.

De wandelingen worden begeleidt door een gids, waardoor inschrijven noodzakelijke is. Daarbij is op elke route een bijzonder pand of locatie opengesteld. Voor elke wandeling plus bezoek opengesteld pand staat twee uur.

Na Open Monumentendag zijn de routes aan de hand van de vier uitgebreide folders ook zelfstandig te lopen. Elke route duurt dan anderhalf uur.

 

lees minder
Wie is Comité Heerlen?

Open Monumentendag Heerlen wordt georganiseerd door de stichting Open Monumentendag Heerlen. In deze stichting zijn vertegenwoordigd; gemeente Heerlen, Historisch Goud, LGOG Parkstad Limburg, Vrienden van SCHUNCK*, Stichting Historische Kring Het Land van Herle, Visit Zuid-Limburg en de Stichting Cyclocross Heerlen.

http://openmonumentendagheerlen.nl/over-ons/

Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Klassendag
    Ontdek onze vernieuwde Open Monumenten Klassendag! Het lesmateriaal de klassendag, met o.a. een 3D wereld, kun je op elk moment...