Open Monumentendag 2021

Comité Hengelo

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Hengelo en omgeving.

Wandeling langs Leermonumenten

In Hart van Zuid is een wandeling uitgezet langs een 10-tal leermonumenten; monumenten die ooit als school zijn gebouwd of juist als bedrijf en nu lees verder...

In Hart van Zuid is een wandeling uitgezet langs een 10-tal leermonumenten; monumenten die ooit als school zijn gebouwd of juist als bedrijf en nu een educatieve/sociale functie hebben gekregen of nog steeds als school in gebruik zijn. Bij alle locaties staat een paneel opgesteld met informatie van toen en het gebruik nu. De 10 locaties zijn: World Trade Center Twente, ROC van Twente, voormalige Bibliotheek en Leeszaal, Techniekhuis Twente, TIO College, voormalige Tuindorpschool, voormalig klooster en R.K. Meisjessschool, voormalig gebouw Dikkers, Oyfo Techniekmuseum en Ayasofia moskee v/h R.K. Jongensschool.

Naast bovengenoemde leermonumenten zijn ook geopend: de Waterstaatskerk, het Piet Blom Museum, in de Kasbah, het Kabouterhuisje in de Bloemenbuurt en de voormalige kleuterschool “Kleutervreugd (nu praktijk voor Haptonomie) aan Hermanstraat 1. Door de Verhalenkraal Hengelo wordt nog een wandeling “Sporen in de stad” georganiseerd langs diverse plekken uit 75 jaar Bevrijding Hengelo (zie ook Activiteiten).

lees minder
Comité Hengelo op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen