Open Monumentendag 2021

Comité Kampen

 
 

Mobiel Erfgoed

30 monumenten openen hun deuren in Kampen. Kijk op deze website voor de actuele informatie, activiteiten en over de deelnemende monumenten. De locaties kunt u lees verder...

30 monumenten openen hun deuren in Kampen. Kijk op deze website voor de actuele informatie, activiteiten en over de deelnemende monumenten. De locaties kunt u herkennen aan de vlag van Open Monumentendag. Houd u zich altijd aan de RIVM richtlijnen en volg instructies van vrijwilligers op.

Thema Mobiel Erfgoed

Het thema is Mobiel Erfgoed. Er is een speciale route en een tweede editie van de Open Monumentendag film gemaakt.
Via de app Stadsgids Kampen is een route langs mobiel erfgoed vroeger en nu te wandelen/fietsen of per auto. De route leert hoe mobiliteit is veranderd, en hoe je sporen van mobiliteit van vroeger nog altijd kunt terugvinden in het Kampen van nu.

Deel twee film
Gaat u liever de deur niet uit of zit u in quarantaine? Op RTV IJsselmond en RTV Oost is deel twee van de Open Monumentendag film te zien. Theo van Mierlo vertelt u van alles over historie van Mobiel Erfgoed in Kampen. Denk aan verdwenen stations, de Oudestraat als autoweg, de bruine vloot en nog veel meer. Herman Broers leidde dit project en Julius Media maakte de film.
De film is te zien in Quintus en de Stadskazerne. Exclusief voor bewoners van Margaretha en Myosotis zijn er gezellige plekken ingericht waar zij kunnen genieten van deze film.

Thema-avond

In september wordt ´Erfgoed op de kaart!´ georganiseerd. Een thema-avond over erfgoed in Kampen (datum en locatie nnb).

Volg ons via Facebook: https://www.facebook.com/OMDKampen

Lijstje van deelnemende monumenten

Alleen op zaterdag open:

Museum De Stadsboerderij en Natuurvereniging Ijsseldelta, Sint Annakapel, Dorpskerk IJsselmuiden, Dr. Kolffstichting in het Myosotis, Molen De Valk, Museum de Kroon, De Eenhoorn Sigarenfabriek De Olifant, Miniatuurboerderij Klein Kampen, Gemaal Broeken en Maten, N.H. Kerk Wilsum, Stadsgehoorzaal, De Poortkerk, De Stadskazerne, Ned. Hervormde kerk Zalk & Veecaten, Broederkerk, Molen d’Olde Zwarver, Nieuwe Kerk, Buitenkerk, Quintus, Dagbesteding Uit de Kunst, R.K. Kapel Ijsselmuiden.

Zaterdag en zondag open:

Bovenkerk, De Leuke Hanzestad, Restaurant De Vier Jaargetijden, SNS Historisch Centrum, Zalkerveer en Theehuis, Koggewerf, Voormalige synagoge, Stedelijk Museum, Lutherse kerk, Ikonenmuseum.

lees minder
Comité Kampen op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Kampen?

Het comité bestaat uit vrijwilligers die zich het hele jaar inzetten om de Open Monumentendag in Kampen tot een succes te maken. Het comité komt samen om te spreken over onder andere het programma, de Klassendag, communicatie en de folder. Hierbij zoekt het comité naar samenhang tussen het thema en de deelnemende monumenten.

Kleurplaat
Er is een leuke kleurplaat gemaakt! Sla de kleurplaat op, print ´m uit en kleur de monumenten in.

Deelnemende plaatsen