Open Monumentendag 2019

Comité Leeuwarden

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Leeuwarden en omgeving.

Open Monumentendag Gemeente Leeuwarden

De Open Monumentendag Leeuwarden wordt traditioneel georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van de Historische Vereniging Aed Levwerd, het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en Monumentenzorg lees verder...

De Open Monumentendag Leeuwarden wordt traditioneel georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van de Historische Vereniging Aed Levwerd, het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en Monumentenzorg van de gemeente Leeuwarden en een aantal vrijwilligers met historische belangstelling en kennis. 

lees minder

Weelderig Wonen in de Leeuwarder Greidhoeke

Op zaterdag 14 september 2019 zal de OMD-route in de gemeente Leeuwarden leiden langs markante gebouwen in de dorpen Bears, Weidum, Mantgum en Jorwert.  Deftige lees verder...

Op zaterdag 14 september 2019 zal de OMD-route in de gemeente Leeuwarden leiden langs markante gebouwen in de dorpen Bears, Weidum, Mantgum en Jorwert.  Deftige woonhuizen, bijzondere tuinen, voormalige schoolgebouwen en boerderijen gaan open. Kerkgebouwen, een bijzondere Amerikaanse windmolen uit 1920 en een door kunstenaar Bep Mulder ontworpen bijzondere replica van de Uniastate in Bears vertellen het verhaal van het dagelijks leven in de Leeuwarder Greidhoeke in vroeger tijden. De historische begraafplaats van de voorouders van de nieuwe burgemeester van Leeuwarden, Sybrand Buma, is alleen en uitsluitend open tijdens deze Open Monumentendag. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur zullen 15-20 panden/objecten opengesteld worden voor het publiek. Een belangrijk doel van de Monumentendag is dat diverse panden open gaan die dat normaliter nooit of bijna nooit zijn. Vaak historische panden langs de route en in de dorpen zijn open als pleisterplaats en u vindt daar ook informatie.

Op zondag 15 september 15 uur zal de landelijk zeer bekende organist en Theo Jellema het orgel bespelen van de Sint Radboudkerk in Jorwert. De panden, tuinen en andere objecten zijn dan niet open voor publiek. U kunt ze ’s zondags natuurlijk wel van de buitenkant zien.

lees minder
Comité Leeuwarden op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Leeuwarden?

De Open Monumentendag Leeuwarden wordt traditioneel georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van de Historische Vereniging Aed Levwerd, het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en Monumentenzorg van de gemeente Leeuwarden. De werkgroep bestaat verder uit enkele enthousiaste vrijwilligers met historische en monumentale belangstelling in het algemeen en voor de gemeente Leeuwarden in het bijzonder. Dit jaar is de samenwerking  gezocht met de dorpsverenigingen van Bears, Weidum en Jorwert en de Werkgroep Historie Mantgum.

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen

Dit jaar is de samenwerking  gevonden met de dorpsverenigingen van Mantgum, Bears, Weidum en Jorwert en de Werkgroep Historie Mantgum.

 
Instagram
Hashtag #aedlevwerd