Open Monumentendag 2023

Comité Maastricht

 
 

Monumentendagen Maastricht met deur op een kier

Elk jaar viert heel Europa haar monumenten tijdens de Open Monumentendagen, dit jaar op zaterdag 10 en zondag 11 september. Ook Maastricht doet weer mee, lees verder...

Elk jaar viert heel Europa haar monumenten tijdens de Open Monumentendagen, dit jaar op zaterdag 10 en zondag 11 september. Ook Maastricht doet weer mee, maar nog steeds in een geïmproviseerde versie vanwege geldgebrek, onder het motto ‘Deur op een kier’. De bezoekers wordt een gevarieerd en boeiend programma geboden van rondleidingen in de stad en bezoeken aan instellingen die hun deuren openen. U vindt het programma op www.openmonumentendag.nl  Daar kunt u ook reserveren voor de evenementen met een maximale groepsgrootte. Deze mogelijkheid eindigt op 5 september; voor deelname is vooraf reserveren dus verplicht!

Zaterdag Programma

Zondag Programma

 

lees minder
Comité Maastricht op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Maastricht?

Dit jaar is er geen Comité Maastricht – omdat de gemeente Maastricht geen subsidie ter beschikking stelde kon de reguliere organisatie niet plaatsvinden en zullen de monumenten niet opengesteld worden. Een groot aantal Maastrichtenaren staat nu klaar om u buiten te ontvangen, overal in en rond de stad, en zij bieden verhalen over uiteenlopende onderwerpen. Deze noodeditie wordt eenmalig gecoördineerd door vrijwilligers, verbonden aan het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap en Meet Maastricht.

Deelnemende plaatsen