Open monumentendag 2019

Comité Noordenveld

 
Ontdek de mooiste monumenten
van Noordenveld en omgeving.

lees minder
Comité Noordenveld op de kaart
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Noordenveld?

Het Comité Open Monumentendag in de gemeente Noordenveld is een overkoepelende en ondersteunende organisatie dat samen met plaatselijke historische verenigingen en andere cultuurhistorische- en erfgoedinstellingen jaarlijks tijdens het open monumentenweekend in september een programma samenstelt.  Het Comité bestaat uit vrijwilligers van de Historische Vereniging Roon te Roden, van de  Historische Vereniging Norch te Norg, van de Historische Vereniging Pezie-Peize te Peize, de vereniging Veenhuizen Boeit te Veenhuizen en de stichting Molen Woldzigt te Roderwolde.

 

 

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen

De activiteiten tijdens het monumentenweekend van 14 en 15 september 2019 vinden plaats in de dorpen, Roden, Norg, Peize en Peizermade, Veenhuizen en Roderwolde.

In Roden betreft dat theater De Winsinghof, het Scheepstrakabinet en de Catharinakerk.

In Norg zijn het molen De Hoop en molen Noordenveld, de Margarethakerk, Kunsterf Norg en diverse huidige en voormalige etablissementen, café’s en logementen (te bezichtigen via een wandel- en fietsroute).

In Peize is de molen ‘De Paiser Meul” open en is er een tentoonstelling in café Ensing.

Vanaf Peizermade zal een met een praam door de Onlanden worden gevaren. De praam meert aan in de haven van Roderwolde, tegenover molen De Wolzigt.

In Roderwolde is molen De Woldzigt en de Meulenkoamer open.

Veenhuizen doet mee met de voormalige Electriciteitscentrale, Brouwerij Maallust, het Graftrommelmuseum, theetuin Zunneschien en de woning Hospitaallaan 19 waar een kunstenares en keramiste haar huis en tuin openstelt.