Open Monumentendag 2023

Comité Rheden en Rozendaal

 
 

Immaterieel erfgoed

Erfgoed is  te beleven bij het dorpsfeest in Velp, met fanfare, vogelschieten en ringsteken. We zien het erfgoed in ambachten, zoals bierbrouwen en houtsnijden, in lees verder...

Erfgoed is  te beleven bij het dorpsfeest in Velp, met fanfare, vogelschieten en ringsteken. We zien het erfgoed in ambachten, zoals bierbrouwen en houtsnijden, in uitvoerende kunsten en beeldende kunst.

Drie monumentale boerenbedrijven die al generaties in de familie zijn, tonen hoe ze traditie combineren met nieuwe ontwikkelingen. In Rozendaal kunt u de voortgaande restauratie van een oude boerderij bekijken.

Op begraafplaatsen wordt verteld over de riten en gebruiken rond begraven en herdenken.

Ruim 40 particuliere eigenaren en organisaties in Rheden en Rozendaal doen mee aan deze editie van OMD. Er is voor iedereen iets te beleven. Het comité wenst bezoekers en allen die meewerken een mooi weekend toe!

lees minder
Comité Rheden en Rozendaal op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Rheden en Rozendaal?

Rozendaal werkt samen met de 7 dorpen van de naburige gemeente Rheden in één comité. Jaarlijks werken ongeveer 50 monumenten mee aan het weekend.

 

 

Deelnemende plaatsen

De kleine zelfstandige gemeente Rozendaal werkt samen met de naburige gemeente Rheden, bestaande uit de dorpen Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren.