Open Monumentendag 2019

Comité Rheden en Rozendaal

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Rheden en Rozendaal en omgeving.

Rheden en Rozendaal

Rozendaal werkt samen met de zeven dorpen uit de naburige gemeente Rheden. Leden van het comité hebben elke een ‘eigen’ dorp onder hun hoede en lees verder...

Rozendaal werkt samen met de zeven dorpen uit de naburige gemeente Rheden. Leden van het comité hebben elke een ‘eigen’ dorp onder hun hoede en samen zorgen we elk jaar weer voor een mooi weekend. Gemiddeld werken zo’n 50 eigenaren en beheerders mee door hun monument open te stellen voor u.

lees minder

Plekken van plezier

“Plekken van plezier”. Het zal u niet verbazen dat we door dit thema andere accenten hebben gelegd dan voorgaande jaren. U wordt relatief vaak uitgenodigd lees verder...

“Plekken van plezier”.

Het zal u niet verbazen dat we door dit thema andere accenten hebben gelegd dan voorgaande jaren. U wordt relatief vaak uitgenodigd om tuinen te bezoeken, te wandelen, naar kunst te kijken, muziek te beluisteren of van ander vermaak te genieten.

Muziektenten zijn niet meer zo in trek, maar ze krijgen dit weekend even hun oude functie terug, midden in het dorp, of met uitzicht op een kasteel. En wat denkt u van een bezoek aan een speeltuin, een ritje in een paardentram of struinen op het terrein van een oud buitenzwembad?

Meer dan 50 particuliere eigenaren en stichtingen stellen trots hun huis en/of tuin open, voor het eerst of opnieuw. Dat toont de grote betrokkenheid van de inwoners van alle dorpen van Rheden en Rozendaal bij erfgoed. Deze betrokkenheid en de ondersteunende rol van de gemeente worden ook geroemd in het juryrapport van de BNG-bank Erfgoedprijs, die Rheden dit jaar ontving. De Open Monumentendagen en www.rhedenopdekaart.nl worden daarbij met name genoemd.

We hopen dat u dit weekend geniet van de opengestelde monumenten in onze dorpen, ook van die monumenten die niet altijd “Plekken van plezier” waren. Onze dank gaat uit naar de vele eigenaren en beheerders, die hun monument even met u willen delen. En we noemen apart de groepen die dit weekend met enthousiasme hun kunst of hobby gaan tonen: muziek, dans, schilderijen, natuur. Zij zullen het plezier van dit weekend alleen maar vergroten!

Comité Open Monumentendag Rheden-Rozendaal

lees minder
Comité Rheden en Rozendaal op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Wie is Comité Rheden en Rozendaal?

Rozendaal werkt samen met de 7 dorpen van de naburige gemeente Rheden in één comité. Jaarlijks werken ongeveer 50 monumenten mee aan het weekend. Dit zijn particuliere eigenaren, kerken en kastelen of wat bij het thema van dat jaar te pas komt. Een belangrijk element in de presentatie is het programmaboekje.

 

 

Nieuwsbrief De Sleutel
Gek op monumenten? Meld je dan aan voor De Sleutel:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deelnemende plaatsen

De kleine zelfstandige gemeente Rozendaal werkt samen met de naburige gemeente Rheden, bestaande uit de dorpen Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren.