Open Monumentendag 2023

Comité Steenwijkerland

 
 

Rondleiding langs gevelstenen, fietsroutes en Kopje Cultuur

Rondleiding langs gevelstenen in Vollenhove. Vroeger hadden panden gevelstenen en uithangtekens als reclame uiting. De uithangtekens zijn grotendeels verdwenen, maar de gevelstenen hebben de tand lees verder...

Rondleiding langs gevelstenen in Vollenhove.

Vroeger hadden panden gevelstenen en uithangtekens als reclame uiting. De uithangtekens zijn grotendeels verdwenen, maar de gevelstenen hebben de tand des tijds vaak goed doorstaan.

Vincent Erdin, verbonden aan het gemeentearchief Steenwijkerland, heeft de gevelstenen in Steenwijkerland gefotografeerd en er een boek over geschreven: Gevelstenen in Steenwijkerland – Geschiedenis in steen.

Op zaterdag 10 september gaat hij op pad langs de gevelstenen in Vollenhove. Deelname aan deze wandeling is gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan door een mail te sturen naar [email protected] o.v.v. naam, mailadres, telefoonnummer. Geef ook aan of u aanmeldt voor de wandeling van 10.00 – 10.45 uur of de middagwandeling van 13.30 – 15.00 uur. Watergemaal A.F. Stroink is speciaal voor deze wandeling geopend. De wandeling van 10.00 uur eindigt bij het gemaal. De wandeling van 13.30 uur start bij het gemaal. Eigen vervoer van Vollenhove naar het gemaal en terug is noodzakelijk.

Fietskaart langs alle deelnemende monumenten.

Stap op de fiets en maak een tocht langs de monumenten. De A-3 kaart met de monumenten en 3 fietsroutes is af te halen bij de informatiepunten in Steenwijkerland. Op de website van Visit Weerribben-Wieden ziet u een overzicht van de toeristische informatiepunten waar de monumentenkaart afgehaald kan worden. Er kan ook gebruik gemaakt worden van deelfietsen.

Kopje Cultuur 9, 10 en 11 september 2022

“Steenwijk wordt het tweede weekend van september weer hét culturele hart van de regio. Kornelis Kopje Cultuur neemt je mee
in de cultuur van de Kop van Overijssel en ver daarbuiten. Het brengt Uitmarkt, Open Monumentendag en Straattheaterfestival samen en laat publiek van jong tot oud de cultuur beleven.

lees minder
Wie is Comité Steenwijkerland?

Ons comité bestaat uit een aantal enthousiaste cultuur en toerisme collega’s die de Monumentendag een warm hart toedragen.

Wij willen monument houders enthousiasmeren om hun monument open te stellen en daarbij hun verhaal te vertellen.

Naast het zoveel mogelijk toegankelijk te maken van de monumenten organiseren wij tal van activiteiten, zoals de jaarlijkse fietstochten rondom ons prachtige cultureel erfgoed met hun unieke geschiedenis en verhalen.

Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Uitgelicht
  • Open Monumenten Special
    De Open Monumentendag Special is een (regionale) variant van de Open Monumentendag. Net als bij de reguliere Open Monumentendag gaan...