Open Monumentendag 2019

Comité Stichting Open Monumentendag Naarden

 
 
Ontdek de mooiste monumenten
van Stichting Open Monumentendag Naarden en omgeving.

Stichting Open Monumentendag Naarden

De stichting Open Monumentendag Naarden zet zich, samen met vele vrijwilligers en met de beheerders van de monumenten, elk jaar weer in voor een succesvol lees verder...

De stichting Open Monumentendag Naarden zet zich, samen met vele vrijwilligers en met de beheerders van de monumenten, elk jaar weer in voor een succesvol verloop van dit jaarlijks terugkerende evenement. Kijk voor meer informatie over de monumenten en het activiteiten programma op onze website.

lees minder

Plekken van plezier

Zondag 15 september 2019: Naarden Vesting is Plek van Plezier! Open Monumentendag betekent altijd groot feest in Naarden Vesting. Dit jaar is het thema ‘Plekken lees verder...

Zondag 15 september 2019:
Naarden Vesting is Plek van Plezier!

Open Monumentendag betekent altijd groot feest in Naarden Vesting. Dit jaar is het thema ‘Plekken van Plezier’ en ook daarvoor ben je in Naarden op het juiste adres. Rond de talrijke unieke monumenten in (en ook om) de vesting wordt een programma boordevol activiteiten, muziek, tentoonstellingen, demonstraties en rondleidingen georganiseerd. Alle monumenten en evenementen zijn gratis toegankelijk van 12.00 tot 17.00 uur.

Burgemeester Han ter Heegde opent de dag om 12 uur met de onthulling van een kanon voor het Nederlands Vestingmuseum.

Open Monumentendag is een gevarieerde mix van leerzaam, leuk en lekker. Er is voor iedereen wat te beleven, binnen en buiten de vesting. Een paar voorbeelden:

• Schuttersdag in het Nederlands Vestingmuseum, met hoog bezoek van de Duke of Wellington, held van de slag bij Waterloo in 1815. De kanonniers van het museum vuren de historische kanonnen af en een regiment Gordon Highlanders verzorgt demonstraties met musketten en de muzikale omlijsting.
• De Naardense Vaardagen, met bezichtiging van historische schepen, demonstraties van oude ambachten en optreden van shantykoor Het Ruime Sop.
• Een kijkje in de bastions Oranje (rondleidingen), Nieuw Molen gebouw C (bezichtiging en bierproeverij).
• Bezichtiging van de Grote Kerk met concerten door het Amsterdams Jeugdorkest AYSO en organist Wiebe Kooymans. Beklimming van de toren.
• Marktstraat met kramen, oud-Hollandse kinderspelen en jeugdorkest Nardinc
• Wandelen rond en varen op het Naardermeer (vaartocht en wandeling met gids tegen betaling).

Andere Open Monumenten:

• Stadhuis (bezichtiging, optreden Tsjechisch Orkest)
• Comeniusmuseum (expositie Rembrandt en Comenius)
• deMess (optreden ‘Andermans Veren Live’)
• Gemeentearchief
• Weegschaalmuseum
• Oude Haven: tentoonstelling antieke auto’s
• Oude Begraafplaats Naarden
• Molen ‘De Onrust’

Bezoekersinformatie:

Het volledige programma met alle adressen en openingstijden is te vinden op www.openmonumentendagnaarden.nl. Bij alle deelnemende monumenten ligt een flyer met het complete programma. In de Utrechtse Poort is een VVV informatiepunt.

Bezoekers kunnen parkeren op Nieuw Molen (via de Amsterdamsestraatweg) en op de ABRI (via Amersfoortsestraatweg/Kap. Meijerweg). In verband met de verwachte drukte is het slim om op de fiets te komen.

Belangrijke Informatie betreffende Open Monumentendag voor inwoners en omwonenden van Naarden-Vesting.
De stichting Open Monumentendag Naarden informeert hierbij de inwoners, de omwonenden en bedrijven die mogelijk hinder ondervinden van het evenement. U vindt op onze website www.openmonumentendagnaarden.nl informatie over de aard en duur van het evenement en de (verkeers)maatregelen. De Stichting stelt het telefoonnummer 06 30 31 14 16 beschikbaar zodat in de opbouw, ten tijde van het evenement en in de afbouw iemand bereikbaar is voor klachten van bewoners.

lees minder
Comité Stichting Open Monumentendag Naarden op de kaart
Uitgelicht
Dit zeggen onze bezoekers:
wij horen graag wat uw ervaringen zijn!
Deelnemende plaatsen
 
Instagram
Hashtag #OMDNaarden